BIHAMK: Zbog radova na mostu u Dobrinju saobraćaj preusmjeren na autoput A-1

Ovoga jutra do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog sanacionih radova na mostu u Dobrinju, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-445 Visoko-Kakanj. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na autoput A-1.

Zbog sanacije mostova na dionici autoputa A-1 Jošanica-Podlugovi, saobraća se od naplatnog mjesta Jošanica prema Podlugovima dvosmjerno-jednom kolovoznom trakom (u dužini od 2,5 km).

Podsjeća se, zbog sanacionih radova, svakodnevno od 07 do 18 sati na snazi je zabrana saobraćanja teretnim vozilima na dionici magistralnog puta M-5.1 Kaonik-Bilalovac. Alternativni pravac za vrijeme obustave je dionica A1 Zenica-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

S obzirom na to da se i danas očekuje toplo vrijeme, vozači se savjetuju da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večenjim satima, a ukoliko ipak putuju u toku dana, da prave češće pauze.

U toku je BIHAMK-ova saobraćajno-preventivna akcija kontrole tehničke ispravnosti putničkih motornih vozila pod nazivom «Putujte sigurno». Tokom akcije mehaničari BIHAMK-a vrše kontrolu i pripremu motornih vozila za sezonu godišnjih odmora, kao i otklanjanje manjih kvarova uočenih tokom vršenja kontrole. Akcija se realizuje u saradnji sa lokalnom policijom i traje do 27. 07. u vremenu od 09 do 17 sati. Danas se naša ekipa mehaničara nalazi u Travniku (Izlaz-Turbe).

www.magazinplus.eu – Bihamk

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close