BiH – Velika Britanija (20 sati): Ispratimo zmajeve na Eurobasket

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati u dvorani ”Mirza Delibašić” u Skenderiji igra najvažniju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine, čiji domaćin još nije poznat.

Ukoliko naši reprezentativci trijumfalno okončaju predstojeći meč, sarajevska publika imat će tu čast da sa bh. zmajevima proslavi plasman na Eurobasket kolo prije kraja kvalifikacija. Zbog toga iz Košarkaškog saveza BiH pozivaju navijače da ih u što većem broju podrže i da u Skenderiji prirede atmosferu kakvu reprezentacija zaslužuje, a kakva je viđena u tuzlanskom Mejdanu protiv Islanda.

Najteža utakmica

U taboru naše selekcije vlada izuzetno pozitivna atmosfera, a svi igrači sa nestrpljenjem iščekuju večerašnji susret. Iako su Britanci ostali bez šansi za plasman na EP, bh. igrači pozivaju na oprez i ističu kako su takve utakmice i najteže. Zbog toga svi žele maksimalno spremni i koncentrisani da dočekaju utakmicu i od prve do posljednje minute da odigraju hladne glave.

”Ovaj susret nam je itekako bitan jer bismo pobjedom osigurali plasman na Eurobasket. Ipak, nakon ovog očekuje nas težak meč na Islandu, gdje također želimo do trijumfa i do stopostotnog učinka u kvalifikacijama”, rekao je centar bh. selekcije Elmedin Kikanović i osvrnuo se na prethodne dvije utakmice:

”Igrali smo dobro većim dijelom u prva dva meča, ali evidentno je da je bilo padova u igri, pogotovo protiv Islanda. Ipak, možemo biti zadovoljni. Ostvarili smo dvije pobjede i na korak smo od zacrtanog cilja.”

Kikanović je u nastavku govorio o igri Velike Britanije, te odakle našoj selekciji prijeti najveća opasnost.

Najveća opasnost

”Uradili smo analizu meča igranog u Londonu, vidjeli smo gdje smo griješili i na treninzima smo radili na tome. Uradit ćemo sve da ne ponovimo iste greške i želimo zadržati dobar nivo igre. Najveća opasnost prijeti nam od njihovih četvorka – Daniela Clarka i Kierona Acharea, koji odlično sarađuju u paru. Također, imaju veoma dobre vanjske linije, to su odlične atlete i teško ih je zaustaviti. Ipak, smatram da smo kvalitetnija ekipa i to želimo opravdati na parketu”, zaključio je iskusni centar bh. reprezentacije.

Recimo i to da su svi igrači spremni za večerašnju utakmicu, a tabor naše selekcije jedino je napustio Draško Knežević, koji ima povredu zgloba.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close