BiH večeras igra protiv Danske: Junački na rukometnog kolosa

Rukometna reprezentacija BiH večeras će odmjeriti snage sa aktuelnim svjetskim i evropskim vicešampionom Danskom u KSC-u Mejdan (20.15 sati) u Tuzli u drugom kolu grupe 2 za odlazak na EP 2016. u Poljskoj. Naši rukometaši biće hendikepirani neigranjem Ivana Karačića, koji je završio meč prvog kola sa Bjelorusijom (25:25) sa obje ruke u gipsu pošto je polomio ligamente prstiju obje šake.

(Oslobođenje)

Odigrati hrabro

Bh. rukometni golman Benjamin Burić izrazio je žaljenje zbog izostajanja Karačića, ali je zato dodao da će svi igrati i za njega protiv Danaca.

“Naš prvi srednji bek Karačić mnogo će nam nedostajati. Što se tiče njegove operacije, to je već završeno. U našem timu raspolažemo sa dosta mogućnosti da kompenziramo Karačićevo neigranje. Imamo odličnog Josipa Perića na toj poziciji, koji će uraditi sve da na najbolji način razigra naš tim u napadu. Mislim da bi svaki govor o tome kako ćemo sigurno pobijediti Dance zvučao preambiciozno. Sve što mogu obećati jeste to da ćemo dati sve od sebe. Želimo odigrati  borbeno i uz naše navijače i do kraja ispunjen Mejdan pokušati stići do dobrog rezultata.”

Faruk Vražalić, koji je u meču sa Bjelorusijom sa šest postignutih golova bio naš najraspoloženiji igrač, istakao je da reprezentacija Danske zaslužuju veliko uvažavanje, s obzirom na njen rejting i kvalitet.

Ne trebamo se prepasti

Međutim, dodao je da to ne treba predstavljati toliko veliki balast koji bi nas na psihološkom planu potpuno sputao i onemogućio da, ako se ukaže šansa, iznenadimo favorita.

“Prisutna je velika želja za dokazivanjem. Ako smo uspjeli eliminisati veliki Island u baražu za SP 2015, onda smatram da se ne trebamo nikoga prepasti, pa ni Danaca, koje respektujemo. Jer, i njihovu reprezentaciju čine ljudi od krvi i mesa. Nisu bauk. Pokazali smo da možemo iznenaditi Island. Idemo po pobjedu”, rekao je Vražalić.

Večerašnji meč drugog kola grupe 2 BiH – Danska sude Duarte Santos i Ricardo Fonseca (oba Portugal), a delegat je Darko Repenšek (Slovenija).

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close