-TopSLIDEBiHPolitikaZDK

BHRT: Smjene starih i imenovanja novih kadrova u ZDK

Mjesec nakon imenovanja nove Vlade Zeničko-dobojskog kantona počele su prve smjene i imenovanja novih kadrova. Prvi na udaru našao se Upravni odbor kantonalnog Zavoda zdravstvenog osiguranja koji je kantonalna vlada smijenila prije isteka mandata.

Vlada ZDK smijenila je stari i imenovala privremeni UO ZZO. U ovoj ustanovi je BHRT-u potvrđeno da je upravni odbor smijenjen prije vremena i bez obrazloženja zbog čega su, kako saznajemo, pokrenute zakonom predviđene radnje.

Nakon imenovanja nove vlade, u obraćanju, prvi čovjek jedne od vodećih stranaka vladajuće koalicije u ZDK je rekao:

FUAD KASUMOVIĆ, predsjednik BHI KF

Mora se riješiti problem zavoda zdravstvenog osiguranja gdje je 260 miliona, a građani moraju apaurine kupovati i tako dalje…

Kantonalna vlada, na čijem je čelu kadar Kasumovićeve stranke, na prijedlog ministrice zdravstva, kadra HDZ-a, na čelo privremenog UO Zavoda imenuje Almiru Baručija-Kapidžić kojoj se u Kantonalnom sudu u Zenici, zajedno sa Fuadom Kasumovićem, sudi za krivična djela u premetu „Zenicatrans“.

Na naš upit da li su imali ovakva saznanja prije imenovanja, ali i to da li je cijeli postupak zakonit, premijerka, kao ni ministrica zdravstva, nisu odgovorile, iako su obećavale transparentnost.

BHRT 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close