BHRT: Konstantan pad naplate RTV takse

pravni odbor BHRT-a na današnjoj sjednici razmatrao je informaciju o alarmantnoj nelikvidnosti koja je uzrokovana konstatnim padom naplate RTV takse, te konstatirao da za redovno, minimalno funkcioniranje kompanije nedostaje oko 600.000 KM mjesečno.

Potraživanja od druga dva emitera – RTV FBiH i RTRS – stalno se uvećavaju što predstavlja udar na poslovanje BHRT, a kako bi bila održana funkcija javnog RTV emitiranja, Upravni odbor BHRT prihvatio je prijedlog hitnih mjera štednje i finansijske konsolidacije.

Prihvaćene su rigorozne mjere štednje na svim stavkama, rezanju troškova, a nije isključeno ni smanjivanje ličnih primanja ukoliko to to bude neophodno.

Ujedno, menadžement BHRT-a poduzeo je niz aktivnosti na povećanju prihoda, reprogramiranju dugova i redefiniranju programskih aktivnosti koji ne iziskuju dodatne troškove.

Upravni odbor BHRT-a dao je visoku ocjenu za medijsko pokrivanje posjete Pape Franje Sarajevu, komemoracije genocida u Srebrenici, te gostovanja Milanske skale u Sarajevu.

Navedeno je da je, uprkos dotrajalim tehničkim resursima i oskudnim finansijskim sredstvima, tim BHRT-a te događaje iznio na izuzetno visokom produkcijom nivou za šta je dobio brojne pohvale iz zemlje i svijeta, saopćeno je.

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close