-TopSLIDEBiHPolitikaZDK

BHI-KF: Da li ponovo mafija želi preuzeti MUP ZDK?!

Po nalogu mešetara Omera Škalje, premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Nezir Pivić, a koji se ništa ne pita, jučer je prvo na Vladi ZDK potom na Skupštini ZDK smijenio tri člana Nezavisnog odbora za nadzor rada policije.

Iako su upozoravani od zastupnika u Skupštini ZDK kako to nije u skladu sa zakonom, oni su nastavili svjesno kršiti zakon, smijenili članove koji su izabrani na mandat od četiri godine, a potom imenovali tri privremena člana koja, inače, kao privremeni uopće ne postoje po zakonu.

Naime, Mladen Simić (SDP) je poručio da je ova tačka suprotna prema svim procedurama i propisima. On je ocijenio da je Komisija za izbor i imenovanje zloupotrijebila svoj položaj, te da nije Komisija ta koja utvrđuje sukob interesa. Imenovanjem novih članova, upozorio je, narušava se nacionalni sastav Nezavisnog odbora. I zastupnica Sanja Renić (BHI-KF) navela je kako će ova odluka imati iste ili slične posljedice kao i odluka iz prošlog saziva kada se zbog imenovanja na ove pozicije i imenovanja komesara Kanton našao na crnoj listi.

Poražavajuća je činjenica i to kako su svoje nezakonite radnje odnosno smjenu članova pokušali opravdati sukobom koji uopće ne postoji, što dokazuje kako su sve to svjesno radili i išli u kršenje zakona zbog čega će Kanton morati smijenjenim članovima platiti ogromne odštete i to novcem građana.

Tako to, premijeru Piviću, biva kada imate većinu koju ste kupili i ništa se ne pitate. Upozoravam građane da se u narednom periodu paze i ne dozvole da ponovo MUP-om ZDK ovlada mafija! Ne želim vjerovati kako su sve ove radnje uvertira da se smijeni i prvi čovjek Uprave policije MUP-a ZDK, a tek nakon što je vratio povjerenje građana u rad policije, proveo uspješne akcije i radi isključivo u interesu građana Kantona.

Sve ovo trebali bi pod budnim okom pratiti i nadležni organi, budući da nam ne treba takav “luksuz” da još jednom zbog političkih apetita građani Zeničko-dobojskog kantona budu na crnim listama.

Fuad Kasumović, predsjednik BHI-KF

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close