BH TAEKWANDO: Na takmičenje otputovali automobilom, vratili se sa medaljama

Predstavnici Bosne i Hercegovine na Evropskom klupskom prvenstvu koje se održava u Atini, osvojili su jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, izjavio je predsjednik Taekwondo saveza BiH i trener kluba “Zlatni ljiljani” Ahmet Dilek na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu.

„Sretni smo jer je ovo historijski momenat za bosanskohercegovački sport. Na Evropskom klupskom prvenstvu smo osvojili srebrnu medalju u kategoriji juniorki do 42 kilograma, koju je osvojila Ajla Reizbegović članica Taekwondo kluba “Zlatni ljiljani”, kazao je Dilek.

Podsjećajući na prošle uspjehe Ajle Reizbegović, Dilek je kazao kako je ova takmičarka na Evropskom prvenstvu održanom prije dvije godine osvojila bronzu, te “da sada ide prema zlatnoj medalji”.

On jepodsjetio da su u toku vožnje prema BiH saznali  da je još jedan takmičar član Taekwondo kluba Novi Grad Armin Gredić, osvojio bronzanu medalju na takmičenju koje se održava u Atini od devetog do 13. januara.

Dilek je podsjetio kako su mladi sportisti iz BiH postizali i bolje rezultate, ali da nadležni nisu uvijek “imali sluha za pomoć mladim sportistima”.

„To je tužna priča, djevojčica koja je ranije osvojila zlatnu medalju je prestala trenirati nakon što je vidjela da nema podrške”, kazao je on.

Dilek je ukazao na potrebu podrške u materijalnom smislu “kako sada ne bi izgubili i Ajlu Reizbegović”.

„Ne možemo mi na ovaj način da ostvarimo onaj rezultat koji se od nas očekuje jer iza Olimpijskih medalja stoji država. Treba da nagradi i takmičara i trenera kluba kako bi oni dalje funkcionisali”, dodao je on.

Turski trener koji živi i radi u BiH je podsjetio i da su na takmičenje putovali u vlastitoj režiji, te da su takmičari nakon više od deset sati vožnje imali borbe.

Ajla Reizbegović je povodom osvojene medalje kazala da su oni na takmičenje otišli sa ciljem da ostvare što je moguće bolje rezultate.

„Zbog povrede nisam osvojila prvo mjesto ali za sljedeće takmičenje ću se potruditi da bude bolje. Moj cilj je da BiH poklonim Olimpijsku zlatnu medalju”, kazala je  Rizvanbegović.

ANADOLIJA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close