Bh. košarkaši sutra putuju u Trst: Srbija, Italija i Kanada posljednje provjere

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine sutra putuju u Trst gdje će nastupiti na veoma jakom turniru na kojem će odmjeriti snage sa Srbijom, Italijom i Kanadom. U ovaj italijanski grad naši košarkaški zmajevi putuju sa velikim optimizmom, a raduje nas veoma dobre igre u prvom dijelu priprema.

Finiširanje priprema

”Momci naporno treniraju, a na parketu su pokazali koliko vrijede. Poznato je da smo imali mnogo problema sa povredama, ali to nas nije poremetilo i uspjeli smo upisati nekoliko dobrih igara i pobjeda. Na turniru u Sarajevu stigli smo do prvog mjesta, a u posljednjoj provjeri pred put u Italiju nadigrali smo veoma dobru selekciju Švedske”, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveze BiH Harun Mahmutović.

Prvi operativac bh. košarke kazao nam je kako je sada vrijeme za finiširanje priprema, a naredni dueli pokazat će da smo na pravom putu. Naši reprezentativci treniraju dva puta dnevno, a svi pokušavaju da se nametnu selektoru Duško Ivanoviću, koji bi uoči puta trebao saopštiti spisak od 14 imena na koja računa za predstojeće kvalifikacije.

Revanširati se Italijanima

”Igra protiv Švedske je ona kojoj ćemo težiti i protiv Velike Britanije i Islanda. Te susrete morat ćemo odigrati na vrhunskom nivou i sve vrijeme trebamo biti dovoljno agresivni. Na pripremama pokušavam uvidjeti pravi kvalitet svih igrača, da bi na kraju odabrao 14 najboljih”, rekao je selektor Ivanović.

O predstojećem turniru govorio je i reprezentativac naše države Nemanja Mitrović, koji je istakao kako se bh. košarkaši žele revanširati Italijanima zbog poraza na turniru u Sarajevu, za ostala dva protivnika kazao je kako su veoma jaki, te da će ove tri test-utakmice puno pomoći da spremno dočekamo start kvalifikacija za Eurobasket.

Nurkić propušta kvalifikacije?

Centar naše košarkaške reprezentacije, Jusuf Nurkić, zbog povrede je morao otputovati u Zagreb na ljekarske preglede, a njegov povratak u tabor zmajeva je upitan. Navodno, Nurkić je po odlasku u Zagreb javio Košarkaškom savezu da “osjeća veliki umor nakon naporne sezone”, te “da je upitan njegov nastup u kvalifikacijama za EP”.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close