-TopSLIDEOstali sportoviSport

Bh. hokejaši nakon produžetka poraženi od Hong Konga

Drugo kolo Svjetskog prvenstva divizije III-B

Drama u Skenderiji: Bh. hokejaši nakon produžetka poraženi od Hong Konga

U drugom kolu Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu divizije III-B koje se održava u Sarajevu, reprezentacija Bosne i Hercegovine je odmjerila snage sa selekcijom Hong Konga.

Ljubitelji hokeja u Skenderiji gledali su sjajnu i uzbudljivu utakmicu koja je otišla u produžetke i završena na kraju trijumfom Hong Konga 4:3.

Prve trećina pripala je Hong Kongu. Azijska reprezentacija sjajno otvara meč i nakon osam minuta vodili su 0:2. Chu je pogodio za 0:1 u četvrtoj, a Au-Yeung za 0:2 u osmoj minuti prve trećine.

Do kraja prve trećine naš tim se vraća u susret, Gaković je pogodio na asistenciju Mlivića u 13. minuti za 1:2, kada smo iskoristili igrača više na ledu.

U drugoj trećini bolaj igra naše reprezentacije koja stiže do izjednačenja, posebno se izdvojila druga polovina druge trećine.

Početkom druge trećine Hong Kong preko Shuma u osmoj minuti stiže do 1:3, a onda se bude naši momci.

Za dvije minute stižemo od poravnanja. U 12. minuti drugog perioda Omer na asistenciju Mlivića pogađa za 2:3, a isti hokejaš u 14. minuti koristi asistenciju Sinanbegović i pogađa za 3:3 i u tim momentima smo iskoristili hokejaša više, tako da je druga trećina završena rezultatom 3:3.

U posljednjem odlučujućem periodu, tačnije trećoj trećini, dosta borbe, ali pak nije htio u mrežu nijedne od reprezentacija pa se otišlo u produžetke.

U produžecima ipak sreća na strani Hong Konga koji golom Yama u trećoj minuti produžetka dolaze do trijumfa od 4:3.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, divizija III-B, 2. kolo:

Bosna i Hercegovina – Hong Kong 3:3 ( 1:2, 2:1 0:0) – produžeci 0:1

sportsport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close