BH. dijaspora oduševljenja bosanskim piramidama

Topli julski dana privlače veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji, Sjevernoj Americi, Bliskom Istoku i europskim zemljama. Bh. dijaspora i ove godine obilaze Bosanske piramide Sunca, Mjeseca i Podzemni labirint u pratnji službenih vodiča Fondacije.

Interesantno je da su mnogi redovno pratili serijal “Tragom bosanskih piramida” koji je emitiran na Televiziji Hayat tokom proljetnih mjeseci. Dvanaest epizoda ovog serijala privuklo je veliku pažnju naših ljudi u Švedskoj, Njemačkoj, Sloveniji, SAD, Australiji, Holandiji, Kuvajtu, Norveškoj, Hrvatskoj, Austriji i drugim zemljama i podsjetilo ih kakav ogroman naučni i turistički potencijal leži u projektu prvih europskih piramida.

Parkinzi na lokacijama su bili prepuni u nedjelju 14. jula, a svih sedam službenih vodiča Fondacije su radili tokom čitavog dana. Njima se pridružio i voditelj projekta dr. Semir Osmanagić koji je primio grupe Njemaca te studente međunarodne razmjene koji borave u BiH.

Istog dana jedan od najmlađih i najagilnijih volontera Fondacije Đani Behram, koji živi u Norveškoj i drži predavanja o projektu, uručio je donaciju Norvežana dr. Osmanagiću.

Press team APBPS

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close