Belmin Bečić pomoću spreja stvara prava umjetnička djela

Belmin Bečić ima 22 godine, studira na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a u slobodno vrijeme svoje znanje u spray art-u pokazuje Zeničanima na Trgu Alije Izetbegovića

Spray art je jedinstvena umjetnost koju možemo sresti u najvećim svjetskim metropolama. Najčešće slika u spray art tehnici se sastoji iz neobičnih oblika, planeta, pejzaža, kometa, piramida, gradova i slično.

“Od malih nogu, sigurno već 15 godina slikam i crtam, ovo sam vidio na internetu i odmah sam se zaljubio. Kada sam otkrio spray art i nisam bio toliko dobar, ali evo nakon 3 godine rada i truda rezultati su došli”, – izjavio za NAP Belmin.

Da bi se bavili spray art-om nije potrebno puno alata. Tradicionalno se izrađuje na kartonu, ali isto tako se mogu koristiti drugi čvrsti materijali kao što su drvo, metal, staklo, keramika ili plastika.

“Od alata nije potrebno ništa posebno, ja koristim kistove, papir, sprej, špahtlu, a ponekad poklopac od farbe”, – priča Bečić.

Cijena jedne ovakve slike je 10 KM, ali zbog teške ekonomske situacije kupaca i nema baš u većem broju. Jedna od Belminovih sugrađanki kupila je dvije slike.

“Prelijepo je zaista ovo što on radi, Sigurno puno ljudi ne zna to raditi i bilo bi bolje kada bi to više znali cijeniti”, – izjavila je ona.

(NAP)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close