Belma Tvico Stambol boravila u Milanu, centru svjetske modne industrije

Bosanskohercegovačka modna kreatorica Belma Tvico Stambol, upravo se vratila se iz Milana, središta modnih zbivanja i centra svjetske modne industrije.
Kao jedina predstavnica bh. modne scene ova kreatorica, čije ekskluzivne večernje toalete u svojim ormarima imaju najeminetnije ličnosti naše države, imala je priliku da iz prvih redova posmatra modne revije najuticajnijih modnih kreatora današnijice i najpriznatijih brendova svijeta.

– Nakon Pariza i haute couture kolekcija željela sam vidjeti novitete pret- a- porte kolekcija svjetskih dizajnera. Željela sam uporediti svoju novu kolekciju koju još nisam prikazala javnosti sa novitetima na sedmici mode. Zanimljivo je bilo i da sam na neki način iako kolekcija nije imala veću prezentaciju već pobrala pozitivne kritike. Naime moja sestra Aida koja je nosila kreacije iz moje nove kolekcije na tamošnjim eventima svaki put oduševljavala je modne fotografe i blogere stajlingom, tako da je često bila meta fotografa – kaže Belma o razlogu putovanja u Milano i nastavlja:

– Na Fendi reviji glavna muza je bila Cara Delavingne, koje je zaštitino lice Fendi Chanel kuće a od osoba koje su zaista fascinirale je i Mirosava Duma. Na modnoj reviji Roberta Cavallija koja je održana na trgu Piazza Sempionne zvijezda večeri bila je Heidi Klum koje je na sebi imala odijelo iz najnovije kolekcije kreatora. Bila sam prisutna kada se pojavila. Fascinantno je koliko se samo fotografa pojavilo odjednom i kolika je nastala gužva zbog njenog dolaska.

Događaj koji je obilježio boravak ove kreatorice u Italiji svakako je posjeta prestižnoj umjetničkoj galeriji “10 Corso Como”, u okviru koje svoje kreacije imaju izložene najprestižniji i talentovaniji svjetski modni stvaraoci.

– Prisustvovala sam prezentaciji novih kolekcija u “10 corso como” concept storeu kao i izložbi Bettina u galeriji Carla Sozzani. Uživala sam zaista u atmosferi od novih kolekcija bile su izložene kolekcije YSL, Moschino, Coach, Bea Bongiasca, Alaia a event su pratile ekipe World Fashion Chanella i Fashion TV-a.

Inače ovih dana Belma završava svoju najnoviju kolekciju visoke mode namjenjenu isključivo za online prodaju za svjetsko tržište. Naime, Belmi su se otvorila vrata svjetskog tržišta obzirom da je nedavno dobila poslovnu ponudu od firme iz Londona koja putem online stranica i svoje mreže maloprodajnih kupaca prodaje kolekcije najjačih i najekskluzivnijih brandova u svijetu.

– Za potrebe nove kolekcije i širenja prodaje na ino tržište redizajnirala sam vizuelni identitet loga. Premijerno će biti predstavljen poslije modne revije u Srbiji. Pozvana sam fashion week u Novom Sadu 18. oktobra gdje će zvanice ovog događaja imati priliku pogledati moje nove kreacije ali i izgled loga brenda na čijem sam osmišljavanju radila duži period.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close