-TopSLIDEBiHPolitika

Begić: “Snishodljivaca je previše za ovako brojčano malu populaciju!”

BEGIĆ INDIREKTNO PROZVAO KONAKOVIĆA: “Snishodljivaca je previše za ovako brojčano malu populaciju!”

Na pisanje našeg portala referirao se danas državni parlamentarac Zlatan Begić (DF) i uputio zanimljiv komentar.

Portal “Slobodna Bosna” danas je objavio tekst pod naslovom “ELMEDIN KONAKOVIĆ SE U BRUXELLESU SASTAJAO SA HDZ-ovim LOBISTIMA: Susret sa Željanom Zovko pokušao sakriti!” u kojem smo analizirali posjetu ministra vanjskih polova BiH Elmedina Konakovića Bruxellesu i poruke koje su stigle nakon više sastanaka. 

U analizi smo, pored ostalog, otkrili i da su Konakovićev put u Bruxelles organizovali upravo kadrovi HDZ-a BiH predvođeni zamjenikom ministra vanjskih poslova BiH Josipom Brkićem, a sve sa ciljem kako bi pokazali da u BiH postoje Bošnjaci koji dijele stavove HDZ-a o izmjenama Ustava i izbornog zakonodavstva.

Na pisanje našeg portala referirao se danas državni parlamentarac Zlatan Begić (DF) i uputio zanimljiv komentar koji prenosimo u cjelosti: 

“Do sada postoji pet presuda Evropskog suda za ljudska prava, od ranije postoji niz presuda Ustavnog suda u korist svih građana, demokratije i države BiH. Poslije izbora pokrenuli smo još dva postupka pred Evropskim i Ustavnim sudom, u pripremi su još tri postupka/aplikacije u važnim predmetima, od ranije čekamo presudu Evropskog suda u važnom i složenom predmetu zbog nejednake vrijednosti glasa pri tzv. entitetskom glasanju – što je ključ čitavog sistema. Mnogo se vremena, truda, znanja i vještina uložilo u sve to. To je ono o čemu se ne galami po FB i Twitteru, što se tiho i mukotrpno radi, zbog čega se dolazi na udar jer je riječ o dugoročnom konceptu, strategiji, njenom utemeljenju. Imamo i presude Suda u Hagu. Pravo, pravda, moral, demokratija – sve je na strani normalne BiH i dobrih ljudi Bosanaca i Hercegovaca bez razlike u pogledu etničke pripadnosti, potvrđeno presudama najviših sudova (i nastaviće da se potvrđuje). Na kraju će ostati presude i ono što su sudovi dosudili po pravu, ostaće vladavina prava, treba samo izdržati i pokazati svijetu da zaslužujemo i da ne damo državu. Osim ako u međuvremenu “hrvatsko cvijeće”, u stvari – bolje rečeno “cvijeće HDZ-a” svojim rukama ne suspenduje presude i vladavinu prava i ne popečati aparthejd fingiranom “narodnom voljom”. Birali ste ih, a govorili smo vam… Ne bi bilo prvi put u historiji da jedan narod ostane bez države, zavisi to od mnogo faktora, ali na prvom mjestu od naroda samog, njegove svijesti i savjesti, sposobnosti da prepozna manipulaciju i manipulante, da se pred njima uspravi i da donese prave odluke.Snishodljivaca je previše za ovako brojčano malu populaciju. Kakogod, mi ćemo se nastaviti boriti. Pitajte Kurde i Palestince kako im je. Nažalost…”, poručio je Begić. 

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close