Bećirović: Funkcije se mogu odreći, ali neću šutjeti o razbijanju BiH

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine (PS) BiH Denis Bećirović kazao je novinarima danas u Sarajevu da je svaka inicijativa koja je u skladu s Poslovnikom Predstavničkog doma legitimna i da je treba poštovati.

“Kakav će njen ishod biti to zavisi od glasanja u Predstavničkom domu. Kao legalista poštovat ću svaku legalno donesenu odluku u Predstavničkom domu PSBiH”, kazao je Bećirović, upitan da prokomentira inicijativu poslanika SDS-a za njegovu smjenu s funkcije člana Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

Što se mene tiče, istaknuo je Bećirović, neću nikada dozvoliti da me neko disciplinira na način „ili ćete ćutati i posmatrati kako neki ruše BiH, ili nećete biti na toj funkciji“.

“Ja sam spreman da ne budem ni na jednoj funkciji, ali nisam spreman šutjeti kada je riječ o razbijanju BiH”, kazao je Bećirović.

Poslanica SDS-a u Predstavničkom domu državnog parlamenta Aleksandra Pandurević izjavila je u petak da je Klub poslanika SDS-a u Predstavničkom domu PSBiH pokrenuo inicijativu za smjenu Denisa Bećirovića sa funkcije člana Kolegija tog doma.

“Očekivali smo da će to uraditi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Milorad Živković, nakon izjava Bećirovića, koji je zloupotrijebio funkciju i bez konsultacija sa ostalim članovima Kolegija, na šta ga obavezuje Poslovnik o radu, iznio određene kvalifikacije na račun Dana RS-a”, rekla je Pandurević.

Ona ističe da su te kvalifikacije “antiustavne i antidejtonske, jer RS ima autonomno pravo da donese svoj zakon o praznicima“.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close