Baraž za Mundijal 2014: Novi Zeland poražen od Meksika

U okviru utakmica baraža za Mundijal 2014 u Brazilu Meksiko je na stadionu Azteca porazio reprezentaciju Novog Zelanda rezultatom 5:1.

U ovom susretu Meksiko je važio za favorita, a to je i opravdao postigavši pet pogodaka. Golove su dali Paul Aguilar (32’), Raul jimenez (40’), Oribe Peralta  (48’), Oribe Peralta (80’) te Rafael Marquez (84’).

Revanši utakmica reprezentacija sa različitih kontinenata bit će odigrani 20. novembra.

U petak su prvi mečevi dodatnog doigravanja evropske zone kvalifikacija, a u jednom od njih Hrvatska će ići u goste Islandu. U još tri ogleda snage će odmjeriti: Portugal – Švedska, Ukrajina – Francuska i Grčka – Rumunija. Uzvrati su u utorak (19. novembra), kada će pasti odluka o preostale četiri selekcije koje će predstavljati Evropu idućeg ljeta na šampionatu u Južnoj Americi.

Što se tiče Afrike, revanši baraža na ovom kontinentu su za predstojeći vikend i u utorak. U subotu će igrati Nigerija – Etiopija (prvi meč 2:1) i Senegal – Obala Slonovače (1:3), u nedjelju Kamerun – Tunis (0:0), a u utorak se sastaju Alžir – Burkina Faso (2:3) i Egipat – Gana (1:6).

Anadolija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close