Baraž za Evropsko prvenstvo u futsalu – BiH protiv Holandije u Visokom (Video)

KSC “MLadost” Visoko, u UTORAK 17. septembra u 20 sati – POZIV svim ljubiteljima malonogometne (FUTSAL) igre da, svojom podrškom kao “igrač viška”, budete uz Reprezentaciju BiH na putu za Evropsko prvenstvo.
Baraž protiv Holandije – Nizozemske je HISTORIJSKA PRLIKA za bosanskohercegovački mali nogomet – futsal.

Sinoć su reprezentativci BiH “provjeravali” parket u KSC “Mladost” te odigrali prijateljski susret s MNK “Galaktikosi” iz Visokog. Iako je rezultat bio u drugom planu, reprezentativci BiH nisu dozvolili iznenađenje, konačan ishod ovog susreta je 8:3.
Reprezentacija Holadije večeras će trenirati u Visokom.

Optimizam u redovima naših reprezentativaca obećava sporski spektakl a vjerujemo i pobjedu, što bi trebalo da bude motiv više svim građanima da u utorak budu uz Reprezentaciju BiH.

„Imamo historijsku priliku da se plasiramo na veliko takmičenje. Nadam se da su svi igrači spremni i zdravi. Iskoristili smo ovih pet dana da se što bolje pripremimo i da napravimo dobar rezultat. Igramo s kvalitetnim protivnikom i neće biti lako, ali mislim da možemo da budemo uspješniji od selekcije Holandije.“- selektor Boro Matan

Prvi susret između BiH i Holandije na programu je u utorak 17. septembra u 20 sati u dvorani „Mladost“ u Visokom.

Selektor Boro Matan za utakmice baraža pozvao je sljedeće igrače: Bahrudin Omerbegović (Centar Sarajevo), Haris Skuhan (Comunicare Mostar), Stanislav Galić (Brotnjo Čitluk), Maid Ramić (Vrgorac, Hrvatska), Nijaz Mulahmetović (Centar Sarajevo), Emir Gegić (Centar Sarajevo), Marin Šunjić (Brotnjo Čitluk), Tomo Bevanda (Brotnjo Čitluk), Ivan Matan (Alumnus Zagreb, Hrvatska), Kristijan Pantić (Brotnjo Čitluk), Emir Milanović (Centar Sarajevo), Nermin Kahvedžić (Centar Sarajevo), Alen Lalić (Vrgorac, Hrvatska), Marijo Aladžić (Sloga Doboj).

www.magazinplus.eu

Donosimo i pregled kvalifikacijskih susreta:

Kvalifikacije za EP 2014

Grupa 2 (Domaćin: Slovačka)

Timovi P W D L F A +/- Pts
1 Azerbaijan Azerbejdžan 3 3 0 0 11 3 8 9
2 Bosnia and Herzegovina Bosna i Hercegovina 3 1 1 1 10 7 3 4
3 Slovakia Slovačka 3 1 1 1 9 9 0 4
4 Norway Norveška 3 0 0 3 3 14 -11 0
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close