Kultura življenjaLifestyle

Balkan se oprostio od kraljice romske muzike

Na groblju u Butelu

Balkan se oprostio od kraljice romske muzike: Esma Redžepova sahranjena u Skoplju

Komemoracija posvećena makedonskoj pevačici i tekstopiscu Esmi Redžepovoj, koja je preminula jučer ujutro, održana je danas u Skoplju.

Ovom komemorativnom sjednicom, na kojoj se okupio veliki broj prijatelja, kolega i poštovalaca Esminog lika i djela, odata je posljednja počast kraljici romske muzike.

Od pjevačice su se oprostili i gradonačelnik Skoplja, Koce Trajanovski, kao i sam politički vrh Makedonije.

Nakon komemoracije, na kojoj su se građani Makedonije upisivali u knjigu žalosti, pjevačica je sahranjena na groblju u Butelu.

esma-redzepova-sahrana-foto-sloboden-pecatborce-popovski-1481551482-1056529

Gradonačelnik Skoplja istakao je kako svi treba da budu ponosni što je ovakva pjevačica postojala, a onda rekao kako će je uvijek pamtiti kao nasmijanu i energičnu osobu.

Bila je kraljica romske muzike, a ja bih rekao i kraljica humanosti, koja je Makedoniju predstavljala u cijelom svijetu – rekao je Trajanovski.

Podsjetimo, Redžepova je preminula u nedelju u 73. godini života, a ova vijest potresla je ne samo region, već i svijet.

Kraljica romske muzike imala je problem sa šećerom dugo vremena, ali je išla na redovne kontrole, zbog čega niko nije očekivao da će se dogoditi ono najgore.

Autor: (Redakcija) – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close