Bakir Izetbegović: BiH slijedi jedan ubrzani put kojim bi Alija bio zadovoljan

Bosni i Hercegovini slijedi jedan ubrzani put i u narednom periodu ćemo napraviti zemlju i državu i drušvo s kojim bi Alija Izetbegović bio zadovoljan, rekao je u razgovoru za predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

(PIŠE: ANADOLIJA)

“Nakon prvog šoka koji je morao uslijediti poslije odlaska velikog lidera mislim da su rukovodstvo Stranke demokratske akcije (SDA) Bošnjaci i svi patrioti nastavili putem Alije Izetbegovića, sa manjim krizama, sa manjim zastojima, ali ta stvar se kreće u pravom smjeru”, rekao je Izetbegović u povodu 11. godišnjice smrti njegovog oca i prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

Bakir Izetbegović je podsjetio na riječi oca Alije Izetbegovića koje je izgovorio na pitanje o nacionalnom planu Bošnjaka, odnosno o tome zašto ga Bošnjaci nemaju.

“On (Alija) je rekao ‘imaju, taj nacionalni plan je sadržan u tri riječi: država Bosna i Hercegovina’. Mi radimo na tome da jačamo državu, kroz zakone, jačanje institucija i mislim da ništa drugačije to ne bi radio ni Alija Izetbegović. Dakle, smjer bi bio taj samo što bi možda išli brže tim putem jer ljudi su imali potpuno povjerenje u Aliju Izetbegovića”, rekao je Bakir Izetbegović i dodao da je “to povjerenje na momente nedostajalo kod naroda kada je u pitanju bošnjačko liderstvo. Odbačen je jedan ‘aprilski paket’ koji je bio dobar, odbačene su još neke reforme kao reforma policije, koje su bile dobre, zato što je nedostajao lider za kojim narod ide bespogovorno”.

Istakao je kako “sada vidimo da se to liderstvo vraća. SDA je ponovo dobila glavnu ulogu i mislim da sada slijedi jedan ubrzani put kojim bi Alija Izetbegović bio zadovoljan. Mislim da ćemo u slijedećih možda ne četiri, ali osam godina napraviti zemlju i državu i društvo s kojim bi Alija bio zadovoljan”.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close