BAJRAMSKA ČESTITKA DR. MUSTAFE CERIĆA

Povodom nastupajućeg Kurban bajrama, dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Huseinu ef. Kavazoviću i svim vjernicima u našoj zemlji i svijetu:

„Poštovani hadži Reisu-l-ulema,

Svako vrijeme ima svoje znakove, ima svoje ajete, pa tako i ovo naše vrijeme ima svoje znakove od kojih su najočitiji oni koji nas podsjećaju na važnost iskrenog nijjeta i jasne riječi koja spaja ljude na putu istine i pravde.

Dakako, svako vrijeme ima i svoje ljude koji su spremni na odricanje za opće dobro. Kurban bajram nas podsjeća upravo na potrebu žrtve u ime Boga, a za dobrobit čovjeka. Uzvišeni Bog ne traži krv kurbana, već traži pošteno srce, čistu dušu i istinitu riječ od čovjeka. Zato je važno da u ovim mubarek danima otvorimo srca, pružimo iz duše ono najbolje i da kažemo iskrenu riječ jedni drugima, jer jedino tako možemo sačuvati jedinstvo dina i ummeta.

Uvaženi hadži Reisu-l-ulema,

Znajući da je Vaše srce otvorene, da je Vaša duša plemenita i da je Vaša riječ iskrena, želim Vam uzvratiti svojim otvorenim srcem, poštenom dušom i iskrenom rječju i kažem da sam Vam uvijek i na svakom mjestu na raspolaganju u Vašem nastojanju da Islamsku zajednicu vodite u Allahovom rizaluku, na čast i ponos našeg naroda i za mir i sigurnost svih ljudi dobre volje.

Stoga Vas molim da prenesete moje iskrene bajramske čestitke svim muftijama, imamima, muderrisima i svim muslimanima, članovima Islamske zajednice, sa dovom da nam Uzvišeni Allah podari volju, pamet i snagu da svako uradi što zna i umije za dobrobit našeg naroda i države, da bude znak mira i sigurnosti za sve ljude i narode u našoj nam domovini Bosni i Hercegovini.

Sa ovim mislima, uvaženi Reisu-l-ulema, primite izraze mojeg iskrenog poštovanja Vi, Vaša porodica, Vaši suradnici i svi muslimani u domovini i svijetu, kojima ste Vi uzor u vjeri i moralu“.

 

Ured za odnose s javnošću

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close