“RUSKI SPECIJALCI U BIH ” – Tresla se gora, igralo se kolo

Nakon informacije koju je objavio veći broj medija u BiH, pozivajući se na FTV, da je krajem prošlog mjeseca u našu zemlju preko graničnog prijelaza Rača ušlo 148 ruskih specijalaca, različite su reakcije, a iz Službe za poslove sa strancima za bh. novinsku agenciju Patria kažu da je prema njihovim evidencijama u BiH stiglo 120 ruskih državljana.

U MUP-u RS-a tvrde da se ne radi o specijalcima, već o umjetnicima, a navode da im je MUP sugerirao da se ne prijavlju Službi za poslove sa strancima smatraju zlonamjernim i nekorektnim.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je obaviješteno da će na području Republike Srpske boraviti određen broj ruskih državljana, uglavnom umjetnika i članova umjetničkih društava iz Ruske Federacije koji učestvuju na manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sa Ruskom Federacijom”, navode u MUP-u RS-a.

Iz MUP-a RS-a su saopćili da pozivaju medije da “ubuduće prvo zvanično provjere takve informacije prije nego što ih objave, a ne da šire neistine i uznemiruju javnost”.

VEZANA VIJEST

148 ruskih specijalaca tajno stiglo na područje RS-a

 

(vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close