Visoko

B. Mahala: Muškarac aktivirao bombu – Ranjene tri osobe

Tri osobe ranjene su u eksploziji ručne bombe, koja se danas u popodnevnim satima desila u naselju B. Mahala, u blizini Visokog.

Ove informacije za potvrdila je Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona, koja nam je kazala da se eksplozija desila oko 13.50 sati.

Ahmić je dodala da su vrlo brzo na mjesto eksplozije stigli policijski službenici MUP-a ZDK-a, koji su obavili uviđaj i utvrdili da su tri osobe povrijeđene usljed aktiviranja ručne bombe.

Povrijeđene osobe upućene su na hospitaliziranje u Kantonalnu bolnicu Zenica, a stepen zadobivenih povreda još uvijek nije poznat.

Osoba inicijala Š. F., koja je osumnjičena da je aktivirala ručnu bombu i pritom ranila tri osobe, uhapšena je nakon pola sata potrage, te se trenutno nalazi u prostorijama Policijske stanice Visoko, gdje će nad njim biti provedena istraga.

Na mjestu eksplozije policijski službenici MUP-a ZDK-a, pod nadzorom dežurnog tužioca obavljaju uviđaj i istragu u ovom slučaju, nakon čega će biti poznato više detalja.

Radiosarajevo.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close