KošarkaSport

Avaz.ba: Kako je Cedevita Džanana Musu “preotela” od turskog giganta

Košarkaška vijest dana stiže iz Zagreba, gdje je jedan od najboljih mladih igrača Evrope Džanan Musa potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri, s KK Cedevita.

Nakon što je u decembru 2014. stigao u Košarkaški klub Cedevitu iz KK Koša iz BiH, Musa je izrastao u jednog od najboljih igrača Evrope u svom godištu. Vrlo brzo izborio je seniorski dres hrvatskog kluba, a danas je neizostavni član ekipe koja traži novi naslov prvaka Hrvatske.

Musa je u međuvremenu zaigrao i za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a danas je potpisao prvi profesionalni ugovor.

Portal Avaz.ba otkriva kako je Košarkaški klub Cedevita uspjela preoteti Musu od turskog Fenerbahčea i privoljeti ga da potpiše prvi profesionalni ugovor koji ga s timom iz Zagreba veže na dugi niz godina.

musa-potpis

Musa danas potpisao novi ugovor: Ostaje vjeran timu iz Zagreba

Još sredinom aprila, u igru za bh. košarkaškim “draguljom” uključio se Fenerbahče. Iznenada, pod velom tajne, Turci su počeli pregovore s Musom.

Naravno, o svemu su bili obaviješteni i čelnici Cedevite, u prvom redu sportski direktor Matej Mamić, koji je bio upoznat da su čelnici Fenerbahčea krenuli u potragu za našim “Zmajem”.

Danas, kada je Musa stavio potpis na trogodišnji ugovor, Mamić je ponosan što se Džanan vezao za KK Cedevitu unatoč ozbiljnim ponudama velikih klubova na njegov 18. rođendan, koji je sinoć proslavio u Sarajevu u društvu porodice, rodbine i prijatelja.

– Fener je bio ozbiljno zagrizao. Skoro pa su ga uspjeli privoljeti da dođe igrati za ovaj turski klub, ali se u posljednjih 48 sati dogodio preokret. Čelnici KK Cedevita su napravili zaokret u svojim planovima i Musi ponudili ugovor koji se ne odbija – kaže naš izvor blizak Džananu Musi.

Prema njegovim riječima, u KK Cedevita nisu bili zategnuti, te su uz trogodišnji ugovor stavili i klauzulu da tim iz Zagreba može da ga pusti u NBA kada dođe prava ponuda. Musa je prezadovoljan detaljima ugovora, kojeg već sada mnogi svrstavaju da je budući bh. star koji će uskoro zaigrati u NBA ligi.

Džananu Musi su čelnici FIBA-e čestitali 18. rođendan: 

 

Autor: A. SOKOLOVIĆ – avaz.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close