Autsajderi obilježili četvrto kolo Malonogometne lige „Liga 10“…

Malonogometna liga „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, ušla jeuposljednje kolo jesenjeg dijela – kolo koje je donijelo mnogo iznenađenja…

U posljednjem kolu jesenjeg dijela Malonogometne lige „Liga 10“, u organizaciji „Perzijsko-bosanskog koledža sa internatom“, odigrane su vrlo zanimljive utakmice.
Igrači ‘Žute flotile’,nakon uvjerljive pobjede u prošlom kolu nad odličnom ekipom OŠ „Đulistan“, nisu uspjeli salomiti i ‘Majstore’ iz OŠ „Alija Nametak“ Buci?! ‘Majstori’ su se velemajstorski pregrupisali povratkom svog najboljeg igrača – Almina Dedića Dedasate su, nakon teškog poraza u prošlom kolu, na krilima Farisa Goluba,razmontirali ekipu NK „Bosna“ Visoko! Konačan rezultat glasio je 1:4 za ‘Majstore’ iz OŠ „Alija Nametak“.
U drugoj utakmici četvrtog kola'Mađioničari’ iz ŠF „Napad je najbolja odbrana“ su, uteškoj utakmici, savladali ekipu, koja je u najboljoj formi u posljednje vrijeme, ŠF „Vi-sport“ Visoko! Time je došlo vrijeme da se prekine serija odličnih rezultata „Vi-sporta“, a u ovoj utakmici nezaustavljiv je bio Velid Dlakić, koji je pružio sjajnu partiju i odveo svoju ekipu do visoke pobjede – 5:2!
„Zadovoljan sam igrom. Ovo je naša prva pobjeda. Nastojat ćemo da, iz utakmice u utakmicu, budemo bolji. Trebala nam je ova pobjeda. Igrali smo malo jače, čvršće i pokazali smo da možemo“, riječi su četverostrukog strijelca Velida Dlakića.
U derbiju četvrtog kola ‘Doktori’ iz Osnovne škole „Đulistan“ su, u ponovno oslabljenom sastavu, dočekali ‘Ratnike’ iz ekipeOŠ „Mula Mustafa Bašeskija“! U fantastičnoj utakmici, sa mnogo rezultatskih preokreta, sjajnih poteza i velike borbe, nova tri boda na svoj konto upisali su ‘Doktori’ predvođeni Hasanom Zerdom, koji je odigrao kapitenski, i dovstrukim strijelcom Alemom Tatarom?! Uistinu nismo mogli ni zamisliti ljepši i zanimljiviji kraj ove napete jesenje malonogometne priče – priče koja je završila rezultatom 3:2 za ‘Doktore’.
„Malonogometna liga ‘Liga 10’ je odlična prilika i iskustvo za sve igrače, koji će, sasvim sigurno, sve ovo dugo pamtiti. U utakmici četvrtog kola, prepunoj preokreta, uz požrtvovanu igru i veliku borbenost, nismo odustajali ni kada smo gubili. Pobjeda je rezultat dobre igre i složnosti ekipe. Iako nam nije bilo nekih važnih igrača, nismo se, i nećemo, pokolebali, već ćemo svi ‘izginuti’ na terenu i pokazati da se sve može kad se male ruke slože“, rekao nam je Hasan Zerdo, stub odbrane ‘Doktora’ i istinski lider ove ekipe.
Pred nama je zimska pauza, a nova uzbuđenja u okviru Malonogometne lige „Liga 10“ nas očekuju u februaru naredne godine.
Iza nas je mnogo lijepih poteza, prekrasnih golova i brojnih uzubuđenja.
Iza nas je još jedna subotaurešena predivnim druženjem.
Momci, odmorite se, i pripremite se za nastavak sezone, jer uzbuđenja se nastavljaju…

www.magazinplus.eu – Admir Džanko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close