Autoceste FBiH: Potpisani ugovori o sanaciji lokalnih cesta

Direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, Ensad Karić potpisao je danas u Sarajevu sporazume o sanaciji lokalnih cesta sa Hamdom Ejubovićem, načelnikom općine Hadžići i Mladenom Mišurićem-Ramljakom načelnikom općine Kiseljak.

Ovim sporazumima izvršit će se sanacija oko 8.500 metara lokalnih cesta u navedenim općinama.
Sanacija lokalnih cesta izvršit će se na područjima poddionica Lepenica – Suhodol i Suhodol – Tarčin gdje se trenutno izvode radovi na Koridoru Vc. Sporazume su potpisali Enver Utku Gok, predstavnik kompanije Cengiz Insaat i Hamed Ramić, direktor Euro-Asfalta d.o.o. Sarajevo, kao izvođači radova na ovim dionicama. Slijedeće sedmice će isti sporazum biti potpisan i sa Općinom Ilidža.
Ovim sporazumima Autoceste FBiH nastavljaju saradnju sa lokalnim zajednicama djelujući kao društveno odgovoran partner, jer će na ovim područjima pored sanacije oštećenja nastalih tokom gradnje Koridora Vc Autoceste FBiH učiniti sve kako bi se napravila i dodatna infrastrukturna unaprjeđenja. «Politika Uprave JP Autoceste FBiH nije samo izgradnja autoceste već pomoć i podrška lokalnim zajednicama u izgradnji njihove infrastrukture», poručio je Karić.
Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem ovog sporazuma, Hamdo Ejubović, načelnik općine Hadžići istakao je da je u konačnici važno da će Autoceste FBiH sanirati sva oštećenja koja nastanu građenjem poddionica na Koridoru Vc koje prolaze kroz ovu općinu, kako redovan život žitelja ove općine ne bi gubio na kvaliteti.
Načelnik Općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak zahvalio je direktoru Kariću na kvalitetnoj saradnji i naglasio da ovaj projekat ima podršku lokalne zajednice njegove općine. On je izrazio nadu da će ovaj projekat doprinijeti razvoju lokalne zajednice, naglasivši da se na ovom području izgradnja moderne autoceste iščekuje od 80-ih godina prošlog stoljeća.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close