PolitikaRegion

Austrijski parlament traži zabranu komemoracije u Blajburgu

Pozvali Federalnog ministra unutrašnjih poslova

Austrijski parlament traži zabranu komemoracije u Blajburgu

Rezoluciju su izglasale sve austrijske parlamentarne stranke, uključujući socijaldemokratski SPÖ, konzervativni ÖVP premijera Sebastiana Kurza i liberalni NEOS

Austrijski parlament izglasao je neobavezujuću rezoluciju kojom od vlade traži da se ubuduće zabrani komemoracija u Blajburgu, javila je austrijska novinska agencija APA.  

– Federalnog ministra unutrašnjih poslova Karla Nehammera pozivamo da razmotri sve mogućnosti i pravne mjere na državnoj, bilateralnoj i europskoj razini kako bi se 2021. i u sljedećim godinama spriječila ultranacionalistička-fašistička komemoracija u Blajburgu/Pliberku, na austrijskom teritoriju, a uzimajući u obzir odredbe Povelje Europske unije o temeljnim pravima, Europske konvencije o ljudskim pravima i ostale ustavne odredbe – stoji u tekstu rezolucije koja je poslana parlamentarnom Odboru za unutrašnje poslove.

Rezoluciju su izglasale sve austrijske parlamentarne stranke, uključujući socijaldemokratski SPÖ, konzervativni ÖVP premijera Sebastiana Kurza i liberalni NEOS, a protiv je bila samo desničarsko-populistička Slobodarska stranka (FPÖ).

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close