Astrolozi predviđaju 2013-tu

Prema prognozama astrologa, 2013. godina trebala bi biti dominantna kada je u pitanju stvaranje snažnih veza s drugima u oblastima života koje su, možda stagnirale u prošlosti.

Astrolozi predviđaju da će 2013. biti godina novih iskušenja i izazova, produbljavanja nekih problema i ne baš jednostavnih rješenja. Možda se nekim horoskopskim znakovima zvijezde napokon i nasmiješe.

Donosimo detaljan horoskop za 2013. godinu, koji pojašnjava kako razdrmati uspavana područja u životu.

OVAN

– Pred Ovnovima je godina u kojoj će ozbiljnije razmišljati o sigurnosti i poboljšavanju materijalne situacije, posebno u drugom dijelu. Posvetit ćete se rješavanju stambenog pitanja ili pronalasku sigurnog posla, a u vezama ćete težiti smirenju i zasnivanju stabilnog odnosa.

Prva polovina godine bit će za vas mnogo povoljnija po pitanju ljubavi, stoga iskoristite to razdoblje kako biste živjeli punim plućima. Samci će biti iznimno popularni i šarmantni, a bogati društveni život donijet će im brojne nove kontakte i poznanstva. Zanimljive osobe susretat ćete na kraćim putovanjima, u autobusu, u trgovini, bolje rečeno na svakom koraku, jer će vam biti iznimno lako započeti razgovor s neznancima. Već nakon juna, misli će vam biti usredotočene na ostvarivanje zarade, a poslovne projekte birat ćete na temelju sigurnosti i finansijske isplativosti. Finansijska situacija čitave godine neće biti stabilna, stoga izbjegavajte rizična ulaganja, a po mogućnosti i ulazak u saradnje i partnerstva. Najbolje rezultate postizat ćete samostalnim radom. Patite li od hroničnih bolesti, redovito obavljajte liječničke preglede.

BIK

– U prvom dijelu godine mnogi Bikovi će finansijski prosperirati, i to vlastitim trudom. Imat ćete koristi od dugoročnih ulaganja, a neki će dobiti dugoočekivanu isplatu zaostale plaće ili honorara. Nakon ljeta, više ćete uživati u aktivnom životu, a mnoštvo ostvarenih kontakata uveliko će obogatiti vašu svakodnevicu. Zaljubljeni Bikovi mnogo će ulagati u materijalnu stranu veze. Maštat ćete o svom stanu ili, ako već imate riješeno stambeno pitanje, o preuređivanju prostora ili nabavci novog automobila. Zauzetima drugi dio godine donosi ponovno zbližavanje sa partnerom. Slobodni Bikovi neće bilo kome poklanjati pažnju. Privlačit će vas starije, zrelije i situirane osobe, koje su nešto postigle u životu, ali takvi odnosi neće vas u potpunosti zadovoljiti. Materijalna situacija okupirat će vam misli u prvom dijelu godine. Mada ćete u nekoliko navrata dobiti pozitivne finansijske vijesti, općenita situacija nije toliko blistava, stoga vam se savjetuje da zarađeni novac ne potrošite uludo. Tokom 2013. morat ćete više paziti na prehranu, a ne bi bilo loše ni da počnete redovnije vježbati.

BLIZANCI

– Pred vama je razdoblje sreće i uspjeha na svim životnim poljima, posebno tokom prve polovine godine. Jupiter u vašem znaku otvara vam niz novih mogućnosti, koje će ostaviti veliki trag na vašu budućnost. Vrijeme je za promjene, stoga se nemojte dugo premišljati ukoliko dobijete ponudu za novi posao ili osjetite snažnu naklonost prema osobi koja vas zavodi. U prvom dijelu godine imat ćete uistinu mnogo razloga za zadovoljstvo. Mnogima će se upravo u ovom razdoblju ostvariti sve najskrivenije želje, stoga otvorite oči i ugrabite darove koje će vam Jupiter u vašem znaku pokloniti. Samci će uživati u flertu i novim poznanstvima, a zauzeti neće imati ništa manje razloga za sreću. Mnogi će se parovi baš ove godine zaručiti, započeti zajednički život ili će uploviti u bračnu luku. Pred vama je godina u kojoj ćete napredovati, dobiti povišicu ili konačno otkriti svoj poziv i čime se uistinu želite baviti. Ovo je vrijeme da odbacite sve strahove i nesigurnost i da odvažno počnete raditi na realizaciji svojih planova. Tokom čitave godine imat ćete manjih problema u odnosima s kolegama, što će posebno doći do izražaja nakon proljeća. Počnite mijenjati štetne navike. Odbacite cigaretu, odreknite se masne hrane.

 

RAK

– Početak 2013. neće biti posebno obećavajući. Mnogi će imati osjećaj da im se u životu ništa važno ne događa, da su zapeli u prošlosti i da nisu ostvarili svoj puni potencijal. Iskoristite to razdoblje za introspekciju i pažljivo promislite šta želite od života. U prvom dijelu godine nećete biti zadovoljni svojim samačkim statusom. Željet ćete se skrasiti i osjećati veliku potrebu za pažnjom, a u nastojanju da odagnate samoću, ulazit ćete u odnose sa zauzetim osobama ili s onima koje vam ne mogu obećati sigurnost. Zauzeti Rakovi u prvoj polovini godine bit će skloni povlačenju u osamu i izbjegavanju komunikacije. Voljena osoba osjetit će se zanemarenom, ali nećete osjetiti potrebu da s njom podijelite svoje brige. Mnoge veze doživjet će preporod u drugom dijelu 2013. Izbjegavajte ulazak u suradnju s ljudima i firmama s čijim poslovanjem niste u potpunosti upoznati. Savjetuje vam se i da ne donosite rizične odluke, a nemojte ni padati na obećanja o lakoj zaradi. Ne budete li promišljeni i oprezni, mogli biste zapasti u finansijske gubitke. Životni optimizam vratit će vam se početkom ljeta, nakon čega će se većina hroničnih boljki potpuno povući. Budite umjereniji s hranom i pićem.

LAV

– U prvom dijelu godine prilike će vam više ići naruku, ali nakon proljeća nećete više moći odgađati suočavanje s nagomilanim problemima. Odnosi s članovima obitelji zahtijevat će više pažnje, a imovinska pitanja ili zajednički biznis bit će glavni razlog za svađe. Samci će u prvom dijelu godine više izlaziti i zabavljati se, a kroz njihov život proći će mnogo ljudi. Ove godine uspostavit ćete brojna nova poznanstva, od kojih će neka postati čvrsta prijateljstva, a druga, pak, ljubavne veze. Pomoć prijatelja pri tome će se pokazati od velike pomoći, bilo u finansijskom smislu ili u vidu dobrog savjeta i podrške. Odnosi s okolinom bit će korektni, a podrška poznanika ključna za obavljanje posla. Imate li ikakvih ciljeva i ambicija, nemojte se ustručavati da zatražite tuđu pomoć. Čitave godine nailazit ćete na probleme u vezi s finansijama ili nekretninama pa ćete tako morati plaćati veći najam za poslovni prostor ili se kupovina neke nekretnine neće pokazati isplativom. Oprezno birajte poslovne partnere, jer bi vas neki mogli prevariti i razočarati. U prvoj polovini godine nećete dozvoliti ničemu da vam pokvari raspoloženje, a vaš optimizam pomagat će vam u očuvanju zdravlja. Tokom druge polovine godine vaša snaga neće doći do punog izražaja.

DJEVICA

– Djevice će u ovoj godini doživjeti poslovni uspjeh, a sav trud i napor koji su ulagali u posao, počet će im se višestruko isplaćivati. Svi će željeti s vama sarađivati pa će ponude prštati s raznih strana, a na vama je da dobro promislite i odaberete finansijski najisplativiju. I na osjećajnom planu dolazi do poboljšanja, posebno u drugom dijelu godine. Ljubavne veze u prvoj polovini godine prolazit će kroz česte krize, za koje ćete vi snositi najveću odgovornost. Nakon juna, situacija se mijenja. Željet ćete mir i sigurnost, a mnogi od vas ozbiljno će početi razmišljati o ozakonjenju veze i potomstvu. Samcima naredna godina donosi brojna poznanstva i uzbudljive avanture, posebno u drugoj polovini godine, kada će mnogi od vas spoznati pravo značenje ljubavi na prvi pogled. Nemojte se opirati osjećajima, vrijeme će pokazati da ste donijeli ispravnu odluku. U prvom dijelu godine imat ćete nekoliko dobrih prilika za napredovanje i porast ugleda, ali i za poboljšavanje finansijske situacije. Ipak, ništa vam neće biti poklonjeno nego ćete morati dobro zasukati rukave. Nervoze i razdražljivosti riješit ćete se ukoliko se počnete baviti nekim hobijem ili ako svakog dana odvojite barem sat vremena samo za sebe i za svoje užitke.

VAGA

– Razdoblje pred vama bit će ispunjeno druženjem, zabavom, izlascima i putovanjima, a mnogi će baš ove godine diplomirati ili poraditi na profesionalnom usavršavanju. Druga polovina 2013. donosi uspjeh u karijeri, posebno ako ste u prošlosti ulagali mnogo truda u posao. Pred samcima je godina u kojoj će ostvariti brojna poznanstva, od kojih će se veliki dio njih razviti u postojana prijateljstva, a neka u ljubavne odnose. Nakon proljeća, privlačit će vas utjecajne i moćne osobe. Ako ste u vezi, događanja u prvoj polovini godine uvjerit će vas da je partner idealna osoba za vas. Zahvaljujući svojim intelektualnim sposobnostima i elokventnosti, ostavljat ćete sjajan utjecaj na saradnike i poslovne partnere. U ovom razdoblju pratit će vas sreća i naklonost okoline pa će na vama biti samo da prepoznate prave prilike i da ih čvrsto ugrabite. Finansijska situacija čitave godine neće biti blistava, stoga nastojte što više štedjeti i klonite se rizičnih investicija. Nakon proljeća, najveći neprijatelj vašem zdravlju bit će stres, stoga pronađite neki hobi ili unutrašnji mir postignite jogom ili meditacijom.

ŠKORPION

– Pred vama je godina u kojoj ćete sazreti i uozbiljiti se, za šta će biti zaslužan boravak Saturna u vašem znaku. Mada ćete često nailaziti na prepreke i izazove, strpljenje i ustrajnost pomoći će vam da iz svega izađete još jači. U prvom dijelu godine mnoge će mučiti finansijski problemi, ali ćete već početkom ljeta osjetiti poboljšanje, a novostečeni optimizam pomoći će vam da se lakše nosite sa svim eventualnim teškoćama. Samci će u prvom dijelu godine biti siti svog statusa, ali će ulaziti u veze zbog pogrešnih razloga. Nemojte započinjati emotivne odnose ili ulaziti u brak zato što okolina to od vas očekuje ili zbog straha da ne ostanete sami. Zauzeti, vaš ljubavni život u ovoj godini proći će kroz duboke transformacije. Veze koje opstanu, postat će, pak, još stabilnije i čvršće, a partnerov zagrljaj bit će vam utočište od svih životnih briga i problema. Početak godine neće biti posebno sretan za ostvarivanje planova, ponajviše zbog nestabilne finansijske situacije. Druga polovina godine donosi poboljšanje, a redovno vježbanje i aktivan način života pri tome će odigrati važnu ulogu.

STRIJELAC

– Prvi dio godine bit će nadasve uzbudljiv i zanimljiv, posebno po pitanju veza i međuljudskih odnosa. U ovom razdoblju sve je moguće – od sudbonosnih ljubavi na prvi pogled do iznenadnih prekida dotrajalih veza. Nakon proljeća, osjetit ćete potrebu za mirnijim načinom života. Mnogo ćete razmišljati o prošlosti i neostvarenim težnjama, ali nemojte dozvoliti da vas neuspjesi obeshrabre. Slobodni Strijelci imat će ove godine mnoštvo ljubavnih prilika, ali oni sami često neće znati šta žele. Osjećajni život neće vas ispunjavati zadovoljstvom. Smatrat ćete da stalno morate popuštati partneru pa će nezadovoljstvo u vama samo rasti. U prvom dijelu godine ostvarit ćete mnoga nova poznanstva, od kojih će se neka pokazati korisnima, ali bi vas druga mogla skupo koštati. Vodite računa s kime se upuštate u saradnju. Nestabilna finansijska situacija nagnat će vas da potražite bolje plaćeni ili dodatni posao. Nećete biti u punoj formi, stoga ćete trebati ozbiljnije shvatiti signale koje vam organizam šalje. U drugom dijelu godine klonite se potencijalno opasnih aktivnosti.

JARAC

– Prva polovina godine povoljna je za poslovne aktivnosti. Dokazat ćete se kao marljiv i sposoban radnik, što bi u nekim situacijama moglo dovesti do napredovanja. Boravak Jupitera u Raku u drugom dijelu godine stavit će naglasak na odnose s okolinom. Htjeli ili ne, morat ćete definirati neke odnose, raskinuti loša partnerstva, ali će, u konačnici, sve biti za vaše dobro. Ostvarenje ljubavne sreće neće vam biti prioritet u prvim mjesecima 2013. Suprotno vašoj opreznoj prirodi, neki će se brzo zaručiti s osobom koju su nedavno upoznali, čime se iznenaditi i okolinu i sebe. Ako ste u vezi, prvi dio godine bit će razmjerno miran, a odnos s partnerom stabilan. U prvom dijelu godine poslovne okolnosti ići će vam naruku, stoga je povoljno vrijeme da pokušate naći novi posao, unaprijedite odnose s kolegama ili osuvremenite način rada. Nekima se smiješi povišica ili unapređenje. Za ovu godinu će više nego ikada vrijediti pravilo da će vam se vratiti onoliko koliko uložite. Savjetuje vam se i da se klonite stresnih situacija, a ne bi bilo loše da se jogom ili meditacijom oslobodite napetosti.

VODENJAK

– Prva polovica godine donosi uzbudljive događaje na ljubavnom polju. Privlačni i šarmantni, osvajat ćete naklonost okoline i ulaziti iz veze u vezu. Ukoliko zasnujete ozbiljan odnos, on bi mogao dugo potrajati.  Početkom ljeta više ćete se opterećivati pitanjima posla i karijere. Ako ste u prošlom razdoblju ulagali mnogo truda u rad, vidjet ćete rezultate i dobiti zasluženo priznanje, ali ako ste zabušavali i izvlačili se iz neugodnih zadataka, bit ćete primorani promijeniti stav. Samci, u prvom dijelu godine sve je moguće. Mnogi će se spetljati s kolegom ili čak s nadređenim, ali pažljivo razmislite hoće li se to odraziti na vašu reputaciju. Vezani Vodenjaci svađat će se čitave godine s voljenom osobom, ponajviše zbog preopterećenosti poslom i ganjanjem karijere. Vaš rad biti će vrednovan i priznat, posebno ako ste u njega u prošlosti ulagali mnogo truda. Sportisti, odgajatelji i javne ličnosti dobit će priliku koja se ne odbija, a mnogi će unovčiti neki hobi ili talent koji posjeduju. Ove godine morat ćete obratiti više pažnje na svoje zdravlje. Sredinom godine štetne životne navike doći će na naplatu pa ćete biti primorani nešto mijenjati.

RIBE

Mada početak godine neće biti obećavajući, već početkom ljeta osjetit ćete pozitivne promjene. Imat ćete osjećaj da možete postići sve što naumite, što neće biti daleko od istine. Mnogi će biti vedriji, opušteniji i zadovoljniji, a većina će postići ljubavnu sreću ili početi raditi na potomstvu. Slobodne Ribe težit će zasnivanju stabilnog i trajnog odnosa, ali osobe koje će ulaziti u njihov život, neće biti spremne na vezivanje. Pripazite da svoje srce ne poklonite nekome ko to ne zaslužuje. U prvom dijelu godine mnoge će se veze naći na kušnji. Imat ćete osjećaj da sve radite krivo i da se stalno morate izvinjavati, što će vas ispuniti nezadovoljstvom.

Problemi vezani uz poslovanje s nekretninama ili građevinskim radovima u prvom dijelu godine oduzet će vam mnogo nerava. Savjetuje vam se da budete oprezni i strpljivi, a posebnu pažnju obratite na zakonsku valjanost dokumenata i ugovora koje potpisujete. Kontakti s inozemstvom bit će čitave godine otežani, ali ćete uz mnogo strpljenja i truda uspjeti riješiti nesporazume, na obostrano zadovoljstvo. Sklonost nerviranju zbog sitnica loše će se odraziti na vašu psihu, što bi moglo dovesti do raznih psihosomatskih tegoba. Duge šetnje i boravak na svježem zraku pomoći će vam da zadržite unutrašnji mir.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close