Ko je Miloš Ćirić, student koji je ‘pročitao’ Ćosića?

Miloš Ćirić iz Beograda u životu je pročitao mnogo knjiga, ali nijednu Dobrice Ćosića. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, a sada je na masteru na Univerzitetu umjetnosti. Nije član nijedne stranke. Ali, on je student koji je odgovorio na apel Dobrice Ćosića studentima iz svijeta da se vrate u Srbiju

Ćirić za „Blic“ ne želi dodatno da objašnjava šta zamjera poznatom piscu, šta ga je natjeralo da mu odgovori i zašto i on želi da ode iz zemlje.

– Sve što bih rekao za medije, skrenulo bi pažnju sa suštine stvari, a to je politika Dobrice Ćosića i njemu sličnih koja uništava ovu zemlju i zbog koje mladi ljudi sve više odlaze iz Srbije. Sve što sam imao da kažem, rekao sam u pismu. Poenta nije u meni, već u onome što pismom poručujem – kaže Ćirić.

Dobrica Ćosić je u pismu kao najveći poraz Srbije ocijenio upravo odliv pameti i pozvao srpske studente da se organizuju u bratstvo za širenje istorijske istine o svom narodu „koga je demonizovao i ozločinio neprijatelj“. Ćirić, pak, u odgovoru akademiku, koji počinje sa “Nepoštovani Dobrice Ćosiću”, navodi da planira da ode iz Srbije kako bi pobjegao od Ćosića i sličnih čija je politika „učinila život u ovoj državi nepodnošljivim“.

Ćirić ima 27 godina, a prema podacima o njemu sa društvenih mreža, ljevičar je i antifašista. Javno je podržao održavanje gej parade u Beogradu, osudio nasilje sveštenika SPC Branislava Peranovića i pedofiliju vladike Pahomija. Na majskim izborima podržao je „bijele listiće“ i smatra da je za takav način glasanja u velikoj mjeri krivo „samouništavanje LDP“.

Odmah poslije izbora, na njegovom Facebook profilu osvanuli su išarani glasački listići na kojima je pisalo “dečko Leye Keller” (Twitter presudonim Biljane Srbljanović), “Teofil forever (kolumunista „Vremena“ Teofil Pančić)” i “Miljenko” (hrvatski književnik Miljenko Jergović).
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

VEZANI TEKST:

PISMO BEOGRADSKOG STUDENTA DOBRICI ĆOSIĆU: Vi ste, to priznajete, čovek prošlosti. Ja dodajem, najmračnije prošlosti moderne srpske istorije

(depo)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close