ASA OSIGURANJE: U 2013. planiran rast premije od 7%

ASA OSIGURANJE d.d. Sarajevo ima novu Upravu. Za direktora Društva i predsjednika Uprave imenovan je Feđa Morankić, a za izvršnog direktora i člana Uprave Adnan Hodžić.

Feđa Morankić je diplomirani ekonomista koji posjeduje dugogodišnje radno iskustvo u finansijskom sektoru Bosne i Hercegovine. Obavljao je niz rukovodećih dužnosti u firmama „Ekoinvest“ d.o.o., „Prerada i promet mlijeka“ d.d. Tuzla, Triglav osiguranje BH, te bio revizor u Uredu za reviziju finansijskog poslovanja institucija BiH. Na poziciju direktora i predsjednika Uprave ASA OSIGURANJA došao je sa pozicije izvršnog direktora i član Uprave UNIQA osiguranja.

„Na ovu poziciju sam došao sa jasnom ambicijom, a to je da zajedno sa svojim kolegama od ASA OSIGURANJA dugoročno napravimo najbolji domaći brand osiguranja. Cilj je da budemo najkvalitetniji domaći osiguravatelj, te da taj kvalitet prepoznaju naši klijenti, poslovni partneri, regulator i konkurencija“, ističe Morankić, te dodaje, „Na tržištu osiguranja postoji prostor za rast i razvoj kvalitetnog i odgovornog domaćeg osiguravajućeg društva, a ASA OSIGURANJE 100% domaći brand svoju priliku će upravo tražiti u tome. U 2013. godini planiramo ostvariti porast premije od minimalno 7 posto.“

Adnan Hodžić član Uprave i izvršni direktor Društva, po zanimanju je diplomirani ekonomista i posjeduje dugogodišnje radno iskustvo u oblasti osiguranja, koje je stekao radeći u Bosna Sunce Osiguranju i Grawe Osiguranju.

ASA OSIGURANJE je u 2012. godini ostvarilo premiju od 10.026.242 KM, što označava rast od 2,2% u odnosu na 2011. godinu. Osiguranje je također zadržalo vodeću poziciju među osiguravajućim društvima kada je u pitanju efikasnost i brzina rješavanja šteta. Naime, od prijavljenih 3.575 šteta riješeno je 3.124 što je 87,38% efikasnost u rješavanju šteta.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close