AS Group: Poslovni softver uvezuje sve članice grupe

AS Group od danas starta sa korištenjem i potpunom sistemskom primjenom poslovnog softvera Microsoft Dynamics NAV, rješenja za upravljanje preduzećima.
Projekt implementacije Microsoft Dynamics NAV trajao je godinu dana i proveden je u saradnji s BBS d.o.o. iz Sarajeva.
Ubuduće će AS d.o.o., Vispak d.d., Napredak d.d., Fortitudo d.o.o. i Vemal d.o.o. biti uključeni u ovo sistemsko rješenje koje će u mnogome unaprijediti upravljanje poslovanjem na nivou cijele Grupacije.
– Donijeli smo ispravnu odluku kada smo prije godinu dana odabrali brand-name rješenje. Već u samom procesu implementacije uvjerili smo se u brzu prilagodbu sistema na tržišne uvjete, tačne i ažurne podatke, neophodne za ispravne menadžerske odluke, ali i u jednostavno korištenje, veliku fleksibilnost, te jednostavnu integraciju sa specifičnim rješenjima za pojedine industrijske grane, kazao je Rusmir Hrvić, član Uprave AS Group.
Dodao je da vjeruje da će Microsoft Dynamics NAV unaprijediti sinergiju koju stvaraju komapanije AS Group, a koja danas zapošljava 1.200 radnika u trgovini, proizvodnji hrane i tekstilnoj industriji.
Microsoft Dynamics NAV (ranije poznat pod imenom Microsoft Business Solutions – Navision) je poslovna aplikacija razvijana od Microsofta i spada u Enterprise Resource Planning (ERP) kategoriju proizvoda.
Microsoft Dynamics NAV automatizira poslovne procese te omogućava efikasnu razmjenu potrebnih informacija vezanih uz finansije, proizvodnju, lanac opskrbe, prodaju, odnose s korisnicima, ljudske resurse, servis itd., kako bi se poslovanje učinilo maksimalno uspješnim, saopćeno je iz AS Group.

indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close