“Arhitekt” brutalnog programa CIA-e strahuje za život

WASHINGTON – Autor programa nasilnog ispitivanja osumnjičenih za terorizam James Mitchell optužio je u utorak navečer demokrate u američkom Senatu da su mu objavljivanjem izvještaja o “brutalnom programu CIA-e” ugrozili život.

– Oni su izdali ovaj izvještaj koji u suštini uzbuđuje sve luđake i sve džihadiste, pa sada primamo smrtne prijetnje – rekao je Mitchell, umirovljeni psiholog Američkog ratnog zrakoplovstva u televizijskom intervjuu za Fox News.

Mitchell je jedan od sedam ljudi u vlasništvu kompanije kojoj je CIA platila milione dolara da osmisli tehnike ispitivanja za navodne teroriste nakon 11. septembra.

-Ja sam ljut zbog toga. Oni su ugrozili moj život i živote drugog osoblja CIA-e. Naše obitelji su u opasnosti zbog moralnog čina? Možete pretpostaviti da me to malo ljuti. Ja ne želim umrijeti zato što demokrati u Senatu nisu imali dovoljno uljudnosti da pitaju CIA-u za stav o zlostavljanju koje se dogodilo – rekao je Mitchell koji nije ispitan tijekom istrage.

Umirovljeni psiholog je potvrdno odgovorio na pitanje strahuje li za život.

– Koliko puta u životu vas je nazvao policijski službenik usred dana i rekao vam ‘odmah napustite kuću’. To se meni dogodilo prije par dana. Ja nemam ništa protiv toga da život dam za svoju zemlju, ali se protivim da ga dam zato što su dvije grupe odlučile moralizirati iz političkih razloga – rekao je umirovljeni psiholog.

CIA je nakon objave izvještaja “oslabila” sporazum o čuvanju tajne što je Mitchellu omogućilo da prvi puta progovori, prenosi Index.hr.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close