Aplauz publike najveća nagrada za film “Stupica nevidljivog djeteta”

Film “Stupica nevidljivog djeteta” reditelja Šemsudina Gegića, priča o Alenu Muhiću kojeg je majka kao rezultat silovanja odmah po rođenju ostavila u goraždanskoj ratnoj bolnici, premijerno je prikazan sinoć pred sarajevskom publikom u kinu Cinema City.

Akteri i ekipa filma prethodno su naglasili da je riječ o artističkom ostvarenju koje nikoga ne optužuje, već je potpuno simbolično i skida tabu s teme o silovanim ženama tokom rata u BiH.

Reditelj Gegić istaknuo je za Fenu da je sarajevska publika dugim aplauzima i na nogama dočekala kraj filma te pozdravila aktere.

– To je nastavak emocija koje se razmjenjuju između publike od Goražda, preko Tuzle do Sarajeva i teme koju smo radili. Uspjeli smo na artistički način da ispričamo jednu od najosjetljivijih tema, jer priča koju sam otvorio predstavlja još nezarasle rane od posljednjeg rata – kazao je on.

Premijeri su prisustvovale i brojne osobe koje su preživjele strahote posljednjeg rata u BiH, a Gegić ocjenjuje da je aplauz za film bio najveća nagrada  koju je mogao dobiti.

Film je premijerno prikazan u Goraždu, rodnom gradu Alena Muhića, kojeg je u filmu utjelovio glumac Armin Omerović.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close