Andrej(a) Pejić, iskreno o promjeni pola…

Andreja Pejić nedavno je imala operaciju promjene pola, a prije toga je u modnom je svijetu postigla ogroman uspjeh kao androgeni model.

Autor: Index.hr

Sada se, međutim, kada je postala žena, suočava s problemom – modni svijet na nju drugačije gleda i Andreja se boji da će promjena pola uticati na putanju njene karijere.

Bojazan je možda i opravdana jer se čini da je Andreja modnoj industriji bila zanimljivija kao androgeni model nego sada kada je “samo” žena.

Ipak, 23-godišnja manekenka ne gubi vrijeme na pretpostavke pa je tako odlučila da napravi film o svom životu. U filmu će biti riječi o njenom detinjstvu, odnosno o vremenu dok je, za vreme rata, odrastala u izbjegličkom kampu, o kasnijim događajima koji su je doveli do uspjeha u modnom svijetu. Fokus filma je na iskustvu promjene pola i procesima kroz koje je prilikom toga prošla.

Iako su joj agenti savjetovali da još uvijek ne iznosi u javnost baš sve detalje s operacija promjene pola, Andreja ne želi da čeka.

“Nadam se da ću, ako podijelim sa svijetom svoju humanost, bol, suze, smijeh, radost i najveću borbu kroz koju sam prošla, pomoći u tome da se rasvijetle pitanja vezana za transrodne osobe”, izjavila je Pejić a prenosi Dejli mejl.

Film o Andrejinom životu zove se “Andrej(a) – The Documentary”, a trenutno je u fazi prikupljanja budžeta preko KickStarstera.

Pejić i njen režiser već dvije godine rade na filmu, pa će film činiti i scene u kojima je Andreja još uvijek Andrej, kao i nepoznate detalje o operacijama i procesima kroz koje je Pejić prošla pri promjeni pola.

Tim koji radi na filmu mora prikupiti još 200.000 dolara, a dosad je prikupljeno 16.733 dolara. Do kraja kampanje ostalo je još oko mjesec dana.

Film će se baviti i tematikom koja trenutno okupira Andreju, a to je njen dosadašnji imidž i uspjeh kao muškog i androgenog modela u poređenju s načinom na koji će je modna industrija doživljavati sada – kao ženu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close