Andrea Vrljić, modni dizajner iz Mostara: Treba se istači radom, a ne skandalima

Andrea Vrljić, modni dizajner iz Mostara izlaže svoju kolekciju haljina Andrea Adore 04.11.2013. godine na 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

Za vrlo kratko vrijeme ste zauzeli svoje mjesto na bh. modnoj sceni. ANDREA ADORE je već prepoznatljiv modni brend kojeg Vi potpisujete. Otkrijte nam šta je to na čemu ste radili proteklih mjeseci, a što ćete predstaviti zvanicama 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo na dan 04.11.2013. godine?

U zadnjih par mjeseci bila sam okupirana najviše potragom materijala. Materijali su jako zanimljivi, dakle radi se o laganim rastezljivim print materijalima koji su poprskani zlatnom i srebrenom tzv. folijom. Sami po sebi su dovoljno interesantni tako da je kroj haljina ostao nešto jednostavniji. Na 31. Nivea BH Fashion Week Sarajevo ljubitelji mode moći će vidjeti moje kreacije kratkih i dugih haljina s potpisom Andrea Adore.

Obzirom na tešku situaciju u državi, rijetki dizajneri se mogu pohvaliti modnim revijama toaleta izrađenih od ekskluzivnih materijala. Svaka vaša revija posebno oduševljava skupocjenim materijalima. Odakle ih nabavljate i koliko ustvari oni diktiraju cijene kreacija?

Materijale tražim svuda po svijetu.  Do sada sam ih najviše nabavljala iz Amerike. Ponekad mi problem pravi dostava nekih materijala, jer zna biti jako skupo. Ne dozvoljavam da to utječe na cijene haljina, ipak sam svijesna krize u našoj državi, a isto tako i konkurencije velikih modnih brendova.

fashion-andrea-mostar-01Oni koji su imali priliku sarađivati sa Vama tvrde da su profesionalnost i posvećenost poslu samo vrline u nizu koje Vas krase. Interesuje nas Vaše mišljenje o bh.  šoubiznisu koji sve više obiluje osobama koje izuzev skandalima ne mogu zauzeti svoje mjesto?

To ste upravu. Manjina ljudi se istakne samo svojim radom, a većina popratnim skandalima, nažalost. Mislim da je to zbog slabe konkurencije u našoj državi. Sumnjam da će se situacija  znatno mjenjati u budućnosti, no nikad se ne zna. Nadam se da hoće.

Da li ste na neku saradnju sa nekom osobom posebno ponosni, imate li zaštitno lice kolekcije, te da li je istina da se za vašu kreaciju treba izdvojiti  četverocifrena brojka?

Nemam zaštitno lice kolekcije. Za svoje kolekcije se većinom slikam ja, jer je to isto nešto u čemu uživam pored dizajna odjeće. Mislim da su moje cijene jako pristupačne svim kupcima, na što sam obratila posebnu pozornost.

Što Vam se ne dopada u svijetu mode, pratite li modne trendove i posjećujete li modne revije kolega?

Nema ništa posebno što mi se ne dopada u svijetu mode. Smatram da smo svi stvaratelji svog stila. Mislim da je bitno da svatko ima svoj stil, no u skladu s vremenom, naravno. Pratim modne trendove, no nisam osoba koja striktno nosi sve što je trenutno “in”. Volim otići na revije bh. dizajnera, vidjeti njihove kreacije i podržati ih.

Nosite li svoje modele, obzirom da postoje dizajneri koji uopće ne nose  odjeću sa svojim potpisom?

Da, nosim svoje modele. Zapravo, kad osmišljavam kreaciju haljine prvo razmišljam da li je to nešto što bi i ja nosila.

Planovi za budućnost i nekoliko crtica iz biografije?

Što se tiče haljina nemam posebnih planova za budućnost. Nastavljam ovim tempom kao i do sad.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close