130. sjednica Vlade ZDK: Prihvaćen Izvještaj o radu zeničkog Univerziteta

Na svojoj 130. sjednici Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Izvještaj o radu sa Izvještajem o poslovanju za 2012. godinu Univerziteta u Zenici. U ovom dokumentu stoji podatak da je u 2012. godini zenički univerzitet pohađalo 5.592 studenta kojima su nastavu držala 132 predavača. Pored redovnih aktivnosti, kontinuirano se radilo na unapređenju sistema rada na Univerzitetu, infrastrukturnom jačanju te na pozicioniranju Univerziteta u akademskom prostoru BiH i Evrope.  Iz resora ovog Ministarstva, Vlada je usvojila i prijedloge da se Arneli Gadžun i Irmi Jašarević na ime sufinansiranja troškova učešća na Naučnom sajmu u Burduru (Turska) dodijeli po 200 KM, a Ženskom rukometnom klubu „Krivaja“ Zavidovići 4.000 KM za odlazak na utakmicu evropskog Chellenge kupa u Portugalu.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlada je usvojila Program utroška sredstava od koncesija u 2013. Godini. Ovim Programom predviđeno je da se 75.000 KM prikupljenih sredstava utroši na reviziju Studije hidroenergetskog iskorištavanja sliva rijeke Gostović i izradu elaborata za dodjelu koncesija za izgradnju malih hidroelektrana u slivu rijeke Gostović. Na ovoj sjednici usvojene su i ocjene rukovodećih državnih službenika koje postavlja Vlada Kantona za 2012. godinu.

U pogledu informacija koje su dostavile Stručna služba Vlade i Služba za zajedničke poslove u vezi sa nabavkom četiri vatrogasna vozila za Kantonalnu upravu civilne zaštite, odlučeno je da se sačekaju nalazi Kantonalnog tužilaštva i interne revizije, koji će biti jedini meritorni za  daljnje postupanje po ovom predmetu, zaključak je Vlade Kantona donesen na jučerašnjoj održanoj 130. sjednici.

www.magazinplus.eu – Press ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close