“Anđeoski glas” iz Turske, Seda Bagcan 21. juna 2015. pjeva na vrhu Bosanske piramide Sunca

“Anđeoski glas” iz Turske, Seda Bagcan, dolazi da pjeva 21. juna 2015. za ljetni solsticij na vrhu Bosanske piramide Sunca.

Kao i svake godine, na najznačajniji dan u životu Planete Zemlje, prvog dana ljeta, u Visoko dolaze stotine zaljubljenika piramida i pozitivne energije Bosanske doline piramida. Nakon obilaska podzemnog kompleksa tunela Ravne i megalitnih blokova Bosanske piramide Sunca, dolaze na vrh najveće i najstarije piramide na svijetu.

Sobom donose osmjehe sa svih kontinenata, a odlaze puni pozitivnih utisaka o projektu istraživanja piramida u Visokom, ali i o BiH u cjelini.

Ove godine će se za dobro raspoloženje prisutnih pobrinuti popularna turska pjevačica Seda Bagcan. U svojoj karijeri nastupala je u izvedbi opera i opereta Opere u Ankari, te pop i jazz orkestara. Učestvovala je i u takmičenjima za Pjesmu Eurovizije i Golden Antenna Festivala. Diplomirala je kao elektroinžinjer na Univerzitetu METU. Poznaje alternativnu i komplementarnu medicinu, specijalizirala je proizvodnju biomedicinske opreme, a majstor je joge i reikija. Održava međunarodne seminare gdje se muzika i nauka koriste za liječenje.

Snimila je dva albuma kao kombinaciju turske muzike i mantre (“Sunrise” i “Remember”), a na trećem albumu (“Sufi Soul Neyim”) joj pjesme odišu dubokom refleksijom sufi filozofije. Četvrti album joj nosi naziv “I am that I am” na kome je autor svih kompozija i tekstova.

Njen nastup počinje u nedjelju 21. juna 2015. u 18 sati.

piramidasunca.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close