Amela Zaketović Miss općine Gračanica za 2013.

Pred mnogobrojnom publikom, u tržnom centru Etna Gračanica održan izbor Miss Općine Gračanica 2013. Bilo je ovo predivno večer zabavno edukativnog karaktera ispunjeno mladosti, muzikom i plesom.

Na dan 28.02.2013. pod pokroviteljstvom Općine Gračanice, održan je izbor Miss Općine Gračanica za Miss Tuzlanskog  kantona 2013 godine, a sve s ciljem podrške i afirmacije mladih generacija Općine Gračanica.

Kao i prethodnih godina, domaćin ove manifestacije bio je tržni centar Etna Gračanica, koji je već duži niz godina najomiljenije mjesto za Gračanlije.

Pred mnogobrojnom publikom, kandidatkinje za izbor Miss Općine Gračanice predstavile su se u odjeći za mlade, prezentirale su najnoviju kolekciju obuće Fortuna Gračanica te najnoviju kolekciju modne dizajnerice Seade Delić iz Gračanice.

Koliko je ekološka osvještenost važna i u modnom svijetu, pokazala je u četvrtak 28.02., poznata bh dizajnerica Elvira Čatić. Elvira je u svojoj kolekciji napraveljnoj od otpada, koja nosi naziv “moda od smeća” pozvala sve Gračanlije da vode brigu o okolišu. Kandidatkinje izbora Miss Općine Gračanica su ovom revijom željele pridonjeti podizanju svijesti o očuvanju okoliša.

U muzičkom dijelu programa, nastupila je Merima Džafić. a najmlađi manekeni iz Gračanice predstavili su najnoviju kolekciju tekstilnog odjela Etna tržnog centra.

Prvoplasirane djevojke su:
Amela Zaketović – Miss Općine Gračanica 2013.
Azra Štilić – I pratilja
Hanifa Hasić – II pratilja
Emina Osmanhodžić – Miss šarma
Mirela Murselović – Miss fotogeničnosti

Bilo je ovo predivno veče zabavno edukativnog karaktera ispunjeno mladosti, muzikom i plesom u tržnom centru Etna Gračanica.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close