Amar Jašarspahić Gile progovorio o trudnoći djevojke Ene, majčinoj bolesti, kockanju…

Novinari se kasnije izvinjavaju,kažu da će poraviti stvari ako napišu neku laž,ali to još do sada nisu uradili.Ne znam zašto im sve to treba,ako već izmisle neki trač onda bolje da mi kažu da je to zbog tiraža ili gledanosti.

Amar Gile Jašarspahić je jedan od onih pjevača koji je napravio karijeru zahvaljujući „Grandu”. Pobjednik iz Kaknja pokazao je da ima svoju publiku u svim djelovima bivše Jugoslavje, a u zadnje vrijeme stalno je u medijima. Ne zbog karijere nego zbog skandala.
Ženi se, postaje otac, djevojka Ena je izgubila blizance, usvaja sina, divlja po Kaknju automobilom, izgubio sve na kocki… majka mu je teško bolesna samo su neki od naslova koji su mogli da se pročitaju. Gile odogovara na sve špekulacije i kaže da ne zna zašto se zamjerio novinarima, ali otkriva puno toga drugog…
– Nove pjesme se već uveliko rade i jako sam zadovoljan. Bit će bolji i ozbiljniji album od prošlog. U to sam siguran. Ozbiljniji sam i zreliji, tako da očekujem da će to biti nešto sasvim drugačije od onoga na što je publika navikla. Radili smo u Sarajevu, Beogradu, to je već provjerena ekipa saradnika. Pjesme su radili Peđa Medenica, Dragan Brajović Braja, Andrej Jakšić, Marko Kon, Endži Mavrić. Tu je i moj gitarista Kenan Ferhatović koji je napravio odličnu pjesmu, ali i Perica Simeunović koji je autor mnogobrojnih hitova.
Imaš li ti neku pjesmu koja ti je favorit?
Pošto ne želim peviše da pričam o novom albumu, nego želim da to publika sama čuje i procijeni, moram da kažem da ima jedna pjesma koja mi je jako draga. Nju su radili Saša Popović i Žika Jakšić namjenski za mene i trebalo je da se pojavim na jednom festivalu, ali nisam mogao zbog nastupa u Australiji.
Znači da su u dobrim odnosima sa Sašom Popovićem?
Naravno da jesam! Nemam pojma zašto na tome neko insistira da sam neposlušan, da se svađamo, da mu stalno kontriram. To nije tako. On je šef “Grand produkcije” i odluke koje donese poštujem. Čim mi piše pjesmu, znači da vjeruje u mene i da dobro radim svoj posao.

 

Jesi li upoznao onu lošiju stranu estrade?
Jesam, ali i to je sastavni dio posla. Nisam na neke stvari bio spreman, ali učim svakog dana nešto novo. Živ sam čovjek i ne mogu protiv sebe, ali nastojim samo da mislim na one lijepe stvari, druženje s publikom, koncerte… To je ono što je publika prepoznala. Moji nastupi sa “Granda” i koncerta u Kaknju imaju oko dva ili tri milona pregleda na YouTubeu. Zato se i bavim ovim poslom.
Mnoge moje kolege za tebe će reći da si uvijek nepristupačan?
Kažu da je teško doći do mene, da sam arogantan, ne želim da pričam, pa je onda lakše da izmisle neku priču.
Krenimo redom oko naslova u zadnje vrijeme. Prvo o tvojoj žendibi, pa trudnoći djevojke Ene, pa onda izgubila blizance, usvajaš sina, divljaš automobilom po Kaknju, izgubio sve na kocki i na kraju da ti je majka teško bolesna…
Dosta je neistina o meni. Pojedini novinari se kasnije izvinjavaju, kažu da će popraviti stvari ako napišu neku laž, ali to još do sada nisu uradili. Ne znam zašto im sve to treba, ako već izmisle neki trač, onda bolje da mi kažu da je to zbog tiraža ili gledanosti. Ne ženim se niti sam se ikada vjerio, nikada mi djevojka nije bila trudna, niti je nosila blizance… Alen je bio dječak koji je došao u moju kafanu, žalio i se da ga djeca tuku i maltretiraju, a ja sam zamolio ljude da ga malo pripaze i rekao da sam tu i pomognem mu u svemu što mu treba. Ne divljam automobilom po Kaknju, nisam izgubio sve na kocki, a majka mi je zdrava kao drijen. Žena je nakon tih tekstova odlučila da se distancira od moje karijere i da više ne priča za medije, da izbjegava novine.
Zašto ti je to najteže palo?

 

Ma, to je katastrofa nekoga napraviti bolesnim, to nema veze sa životom! Nije nimalo prijatno niti lijepo čitati o sebi da ste smrtno bolesni. Majka mi je bila velika podrška u svim trenucima kroz život, ali i ja njoj. Međutim, to je bila jedna vrlo neugodna situacija. Uopšte mi nije jasno odakle izmišljaju te silne priče.
Kako se nosiš sa popularnošću?
Isti sam kakav sam bio prije “Granda” i svega što je došlo kasnije. Publiku ne foliram i iskren sam. Na koncertima dajem sve do sebe, pjevam najbolje što mogu, tako da ljudi to cijene i zbog toga dolaze na moje nastupe. Mislim da je to najvažnije.

 

Jesi li zadovoljan svojim emotivnim statusom?
Tu je sve u najboljem redu, tako da sam odlučan i da na te priče stavim tačku. Ne želim da previše pričam o privatnom životu, ali sretan sam i zadovljan.
Nikada više u vezi s pjevačicom
Kakva djevojka može da te osvoji?
Prije svega treba da me razumije, ali i moj posao. Otvoreno mogu da kažem da ne bih nikada bio u vezi s pjevačicom jer znam da bi to teško funkcionisalo. Vidio sam sve i svašta, tako da mi samo treba osoba koja me razumije i podržava, a sve drugo nije važno.

 

Igram odbojku, pecam ribe
Kako se opuštaš?
Najbolje mi je u Kaknju s prijateljima, porodicom. Volim i dalje odbojku jer sam nekada bio odbojkaš, tako da igram rekreativno. U zadnje vrijeme pecam ribu i to me baš odmori, tako da sam često na nekom od izletišta sa štapom za pecanje i dobrim društvom.

 

(expressmag.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close