-TopSLIDEOstali sportoviSportVisoko

Amajla Kadrić (10) i Kan Ahić (11) su u vrhu svjetskog tenisa, odlaze u Nadalovu akademiju

Teniski klub Bosna je najbolji ambasador Bosne i Hercegovine na Ten Pro Global Junior Touru kojem su ciljna grupa ambiciozni, vrhunski, visoko talentovani teniseri i teniserke u kategorijama od 10 do 16 godina.

Turneja se sastoji od 14 međunarodnih teniskih turnira koji se održavaju godišnje u Evropi, Africi, Australiji, Bliskom istoku i Sjedinjenim Američkim Državama.

Ten Pro svoje turnire organizuje na najboljim teniskim akademijama na svijetu, a između ostalih na Rafa Nadal Academy, Mouratoglou Tennis Academy, Novak Ðoković Academy, IMG i Boris Becker Tennis Academy.

Amajla Kadrić (U-10) i Kan Ahić (U-11) su učvrstili prvu poziciju i time postali svjetski prvaci za 2023. godinu, a kao nagradu dobit će Wilson sponzorstvo i odlazak u prestižnu akademiju Rafa Nadal Mallorca gdje će trenirati s vrhunskim timom Nadalovih trenera.

Dva posljednja vezana turnira za 2023. godinu u akademiji Rafa Nadal Mallorca bila su uspješna za mlade talentovane tenisere Amajlu Kadrić koja je osvojila drugo i treće mjesto za djevojčice 2013. godište i Danina Šaćiragića koji je izborio četvrtfinale na prvom i treće mjesto na drugom turniru za dječake do 15 godina.

Učešće, zapažene rezulatate i upisane pobjede na Ten Pro u Mallorci iz Teniskog kluba Bosna napravili su i Dea Hadžimešić, Aleksandar Bujaković, Isa Pamuk, Aiša Ćatić, Esma Ćatić, Myla i Laila Redžić.

Tim Teniskog kluba Bosna na čelu sa Zlatanom Kadrićem i kondicionim trenerom Harisom Kormanom su i više nego ponosni na svoje takmičare.

Klix

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close