Visoko

AM SDA Visoko: Održana tribina “Borba za očuvanje državnisti BiH na razmeđu svjetova”

ODRŽANA TRIBINA “BORBA ZA OČUVANJE DRŽAVNOSTI BIH NA RAZMEĐU SVJETOVA”

U organizaciji AM SDA Visoko povodom 25.novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine sinoc je u KC Altindag održana tribina pod nazivom “BORBA ZA OČUVANJE DRŽAVNOSTI BIH NA RAZMEĐU SVJETOVA”.
Gost predavač je bio cijenjeni Mustafa ef. Spahić.

Na samom početku programa veliki broj prisutnih sugrađana, ali i gostiju iz drugih gradova, pozdravili su i uputili nekoliko poruka gradonačelnik Grada Visoko i predsjednik SDA Visoko Mirza Ganić, te u ulozi domaćina Almir Ljeskovica, predsjednik AM SDA Visoko.

Tokom svog izlaganja, Mustafa ef. Spahić je podsjetio na važne činjenice o hiljudgodišnjem postojanju i državnosti Bosne i Hercegovine.

Istaknute su i činjenice da je naš država i u Osmanskom carstvu ali i pod Austro-ugarskom monarhijom postojala kao zasebna državna, pravna i politička cjelina.

Posebno je istaknuta važnost 1.zasjedanjana ZAVNOBIH-a i odluka koje su na istom donesene, a to je neophodnost zajedničkog života ljudi različitih nacija i vjera na ovom prostoru.
Kasnije, predsvač je podsjetio sve prisutne na agresiju i našu odbranu od te agresije te da je naša država i armija izvojevala i moralnu, političku i vojnu pobjedu. Tako je časna Armija RBiH svrstana na stranu antifašističkih vojski, dok su agresori poraženi, poniženi i presuđeni!

Na samom kraju, uputio je i nekoliko poruka i savjeta, posebno mladih ljudima, a to su da svi moramo poštovati institucije i državu Bosnu i Hercegovinu jer je na tsj način jačamo, te da je mi moramo voljeti više nego što je mrze oni koje žele da je uruše.

Svim našim sugrađanima čestitamo nastupajući Dan državnosti! Vječna da si Bosno i Hercegovino!

AM SDA Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close