-TopSLIDEVisoko

Almir Ljeskovica: Vaše povjerenje doživljavam kao čast i obavezu …

Vaše povjerenje da vas predstavljam u Gradskom vijeću, poštovani sugrađani, doživljavam kao čast i obavezu da svoje znanje i iskustvo usmjerim na poboljšanje uvjeta života u našem gradu. Bit ću sretan ukoliko mi omogućite da na taj način vratim barem djelić duga koji svi osjećamo prema svome zavičaju, prema sredini u kojoj smo odrasli, u kojoj živimo, radimo, i koja nam je toliko toga dala.

Za dijalog i kompromise uvijek mora biti spremnosti i volje, u životu inače, a posebno u Gradskom vijeću. Od dijaloga ne treba odustati ni onda kada se naše razlike čine nepremostivima. Ipak, od nekih temeljnih principa se ne odustaje. Nikada neću praviti kompromise u vezi relativizacije i rehabilitiranja ratnih zločina i zločinaca, povećavanja nameta za građane i netransparentnog odlučivanja unutar interesnih skupina iz sjene i iza zatvorenih vrata.

Elementarno demokratsko pravo građana je da imaju potpuni uvid u rad svojih predstavnika na nivou lokalne vlasti koje su sami birali. Našim sugrađanima se mora omogućiti da u potpunosti prate sve sjednice Gradskog vijeća i svjedoče načinu na koji se donose odluke koje se tiču njihove budućnosti.

Moji prioriteti i oblast užeg interesovanja u radu budućeg saziva Gradskog vijeća bit će teme poput privrede, poljoprivrede, cijena komunalnih usluga i ostalih nameta, stanje kulture i sporta, te položaj mladih u našem gradu.

Visoko je kraljevski grad koji zaslužuje, a sa Mirzom Ganićem na čelu kao gradonačelnikom, može puno, puno bolje!

Almir Ljeskovica

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close