BiHPolitika

Almir Ejubović 20-godišnjak koji je u smrt odveo tri djevojke?

TRI mlade djevojke – Ajla Ibrica (18), Nađa Neradin (17) i Lejla Oruč (17) – izgubile su život u stravičnoj prometnoj nesreći koja je šokirala javnost u Bosni i Hercegovini.

>> U užasnoj nesreći u BiH poginule tri djevojke, BMW-om su se zabili u stup s 244 km/h

Djevojke su poginule nakon što se u petak u 18.25 BMW X5, kojim je upravljao njihov prijatelj Almir Ejubović (20), velikom brzinom zakucao u metalni stup na autoputu A-1 u Butilama. Policijskim očevidom utvrđeno je kako BMW kojim je upravljao 20-godišnjak nije bio registriran, a na njemu su bile registarske pločice koje ne pripadaju tom automobilu, i to različite registracijske oznake na prednjoj i stražnjoj strani automobila.

Kazaljka na luksuznom terencu, u kojem se nalazilo petero mladih, ostala je stajati na 244 kilometra na sat, piše Dnevni Avaz.

Vozio bez vozačke i bez registracija

Kako je priopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, terenac BMW X5 vlasništvo je oca Almira Ejubovića i nije registriran. Na prednjoj i zadnjoj strani imao je nepripadajuće registarske oznake (689-M-155) i (669-E-I55). Zanimljivo je da se vozilo prije nesreće prodavalo.

Poznanici za Dnevni Avaz pričaju da je Ejubović tek nedavno položio vozački ispit i da čak nije ni stigao podići vozačku dozvolu.

Ferid Ramić, nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja koji je u osnovnoj školi predavao nastradalim djevojkama, iako u šoku, kazao je:

“On (Almir Ejubović, op. a.) je divljao kroz selo i prije nesreće. Kamo sreće da su ga tada zaustavili, da se nešto učinilo… Ali vrijeme se ne može vratiti, šteta je već napravljena i ništa se neće dobiti da se sada nekome skida glava”, kaže Ramić.

Otkrio je da je razgovarao s jednim od policajaca koji su bili na očevidu.

“Ispričao mi je da je prije nesreće pretekao dva vozila i da se u momentu nesreće kazaljka zakucala na 244 kilometra na sat”, kaže Ramić.

“Toliko je brzo vozio da se moj automobil zaljuljao”

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je osnovni uzrok stravične nesreće upravo enormno velika brzina kojom se kretao BMW, za čijim je upravljačem bio neiskusan vozač. Da je u pitanju velika brzina, posvjedočio je i jedan od vozača pored čijeg je vozila proletio BMW.

“Toliko je brzo vozio da se moj automobil zaljuljao kad je prošao pored mene”, kazao je za Dnevni Avaz.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close