Visoko

Dinki Omanović nepoznata osoba pokušala zapaliti kuću

BEZ POVRIJEĐENIH 

Šefici kabineta načelnice Visokog Dinki Omanović nepoznata osoba pokušala zapaliti kuću

 

Šefici kabineta načelnice Općine Visoko Dinki Omanović nepoznata osoba je u nedjelju navečer oko 23 sata na porodičnu kuću bacila zapaljivu materiju, a na svu sreću povrijeđenih nije bilo.
Sudeći prema statusu na Facebooku kojeg je napisala Omanović događaj se odvio dok je bila u kući u mjestu Radanovići kod Visokog.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za Klix.ba su izjavili da je nepoznata osoba u 23:15 sati na ulazna vrata kuće porodice Omanović bacila zapaljivu materiju koja je zahvatila dio kuće i nanijela materijalnu štetu.

Na svu sreću, povrijeđenih nije bilo, a na mjestu događaja obavljen je uviđaj kojeg su do kasno u noć provodili pripadnici PS Visoko pod rukovodstvom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Omanović je na svom Facebook profilu objavila fotografije dijela kuće koji je izgorio.

“Noćas su me pokušali, kao u Višegradu 1992. godine, spaliti u mojoj vlastitoj kući. Ne bojim se nikoga, samo dragog Allaha i poručujem onima što su kao Arkan i Ceca da još u ovoj državi ima zakona a bit će i pravde”, poručila je Omanović uz objavljene fotografije.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close