Alma Ras u 2015.: Godina investicija i novih radnih mjesta

U razgovoru za Radio Olovo izvršni direktor kompanije Alma Ras Rasim Memagić i PR-menadžerica Ivona Krezić proteklu godina ocjenjenilisu vrlo uspješnom, što se u prvom redu ogleda u novim investicijama i povećanju proizvodnih kapaciteta, a samim tim i značajnim povećanjem broja uposlenih.

„Uspješno poslovanje rezultiralo je otvaranjem novog proizvodnog pogona u Visokom gdje je ove godine uposleno 300 novih radnika, što je svakako najveća ovogodišnja investicija. Svi proizvodi iz ovog pogona, čiji je godišnji kapacitet 9 miliona gotovih proizvoda, isporučuju se na tržište EU. Širenje naše poslovne mreže također je bio značajan segment našeg rada u 2015-oj godini. Otvorili smo, krajem ove godine, butik u Bijeljini te jedan Outlet butik u Goraždu. Godinu završavamo sa 5 proizvodnih pogona ( Olovo, Visoko, Srebrenica, Vareš i C. Ćuprija), 14 poslovnica i 3 Outlet butika sa ukupno 950 zaposlenih“, kazala je, između ostalog, za naš program PR menadžer kompanije Alma Ras Ivona Krezić.

Izvršni direktor kompanije Alma Ras Rasim Memagić proteklu godinu također je ocijenio vrlo intenzivnom, podsječajući da je u otvaranje pogona u Visokom, a radi se o prostoru od 4.500 m2 korisnog prostora, uloženo preko 3 miliona KM. Više od pola miliona uloženo je u novi veleprodajni i skladišni prostor u Olovu, a znatna ulaganja zabilježena su u djelu obuke i prekvalifikacije s obzirom da je ova godina bila u znaku otvaranja velikog broja radnih mjesta, ne samo u Visokom, već i u Olovu i Srebrenici, te u otvaranje novih prodajnih prostora i širenje prodajne mreže.

„Godina pred nama biti će u znaku povećanja produktivnosti, prije svega kroz instaliranje i potpuno osavremenjivanje krojačnice, odnosno nove linije za krojenje gdje planiramo uložiti oko 600.000 KM. Posebno će mo, u tom smislu, biti angažovani i na segmentu tzv. srednjeg menadžmenta, kao i izvozu što je jedan od naših strateških ciljeva čije ostvarenje podrazumjeva maksimalan kvalitet“, istakao je Memagić, dodajuži kako će kao društveno odgovorno preduzeće nastavit raditi na projektima zaštite životne sredine, pomoći sportskim kolektivima, čime pokazuju pripadnost zajednicama u kojima posluju. Podsjetio je kako je Alma Ras je nedavno donirao kompletnu sportsku opremu za FK „Stupčanica“ iz Olova, FK„Bosna“ iz Visokog , FK„Guber „ Srebrenica, te karate klubu Vareš.

Direktora Rasima Memagića (sina vlasnika kompanije i aktuelnog načelnika općine Olovo Đemala Memagića) čije je ime utkano u sam naziv firme pitali smo šta je recept za uspjeh u vremenu kada se mnogi, zbog opšte situacije, libe ulagati i investirati u vlastiti biznis?

„Tu je niz okolnosti koje su uticale da naša kompanija od male porodićne firme stasa u lidera u tekstilnoj industriji u BiH i postane brend koji otvara vrata izbirljivog evropskog tržišta. Ako bih to morao sažeti u jednoj rečenici onda su to: Odlučnost, odgovornost, znanje, timski rad i kontinuirani napor na izradi kvalitetnog proizvoda koji, će kroz poznavanje tržišta, izboriti svoje mjesto i naći put do kupca.“

Radio Olovo

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close