Alma Ras otvara novi proizvodni pogon u Visokom

Alma Ras kompanija proširuje svoje poslovanje i otvara novi proizvodni pogon, koji će pružiti podršku postojećim kapacitetima. Novi pogon nastao je kao kruna dobrog poslovanja proteklih godina, te je planirano da svoja vrata svečano otvori 02.09.2015. godine, sa početkom u 11h, u Visokom, u industrijskoj zoni Ozrakovići bb.

Radovi na projektu otvaranja započeti su još u junu 2014. godine. Objekat se prostire na parceli od 4.000 m², od čega je 3.500 m² korisnog prostora: proizvodnih hala, skladišta i popratnih objekata. Investicija u opremu i uređenje objekta do sada iznosi 2,5 miliona KM. 90% investicije odnosi se na vlastita sredstva i sredstva iz kreditnih linija komercijalnih banaka,dok su preostali dio obezbjedile institucije čiji će se predstavnici obratiti na dan otvaranja i prezentovati svoje učešće i podršku u projektu. Prisutnima će se obratitiizvršni direktor Alma Ras kompanije, Rasim Memagić; zatim Kemal Hadžić, vođa prjekta Piramida Visoko; načelnica općine Visoko, Amra Babić; direktorica REZ agencije Maja Kišić; ispred Federalnog zavoda za zapošljavanje govorit će v.d. direktora, Omer Korjenić, te će se obratiti i predstavnik USAID-a. Veliku podršku projektu pružio je i EBRD, te će o ovoj suradnji govoriti national programme manager, Zihnija Hasović.

Izgradnja novog pogona doprinosi radu privrede i pruža pozitivan primjer razvoja domaće kompanije, zapošljavanja i konstantnog usavršavanja. Trenutno je zaposleno 200 radnika, a vrši se obuka za dodatnih 40, s namjerom da do kraja godine ukupni broj bude 300 radnika.Objekat je izgrađen od najkvalitetnijih materijala, gdje se posebna pažnja usmjerila na optimalne uslove za rad ali i sigurnost na radu. Cijeli objekat u potpunosti je klimatiziran i opremljen sa 220 savremenih šivaćih strojeva i strojeva za obradu tekstila.

Godišnji kapacitet ovog pogona trenutno je 9 miliona komada, a do sada se u Alma Ras prozvodnom pogonu u Visokom, proizvelo više od 3 miliona komada gotovih proizvoda koji se izvoze u zemlje Evropske Unije, a zatim i u cijeli svijet pod markicom Made in Bosnia and Herzegovina.

www.alma-ras.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close