Ako imaš problema sa aknama i bubuljicama, izbjegavaj ove namirnice

Bubuljice i akne mogu nastati zbog brojnih uzroka, no ako ih se ne možeš riješiti duže vrijeme, savjetujemo da svakako svoju prehranu prilagodiš ovom problemu.

Evo koje bi namirnice trebala izbjegavati ako se boriš s aknama:

1. Šećer

Ne kažemo da više nikad ne smiješ pojesti malo torte ili kockicu čokolade, no ako su sastavni dio tvoje prehrane slatkiši, bomboni i gazirana pića – vrijeme je za drastične promjene.

2. Alkohol

Alkohol u kratkom roku može pogoršati stanje tvoje kože, pogotovo kad su žestice u pitanju. Smanji alkohol na minimum, a tu i tamo si priušti čašu dobrog vina, piše Index.

3. Mliječni proizvodi

Mnogi ljudi pate od nekog oblika problema probavljanja mliječnih proizvoda pa se tako oni često povezuju i s bubuljicama.

4. Prerađeno meso

Prerađene šunke, kobasice i slične stvari koje jedeš u sendviču nikako nisu dobre za kožu koja je sklona aknama. Prebaci se na sendviče od tune ili sendviče s povrćem.

5. Bijeli hljeb

Čak i ako nisi intolerantna na gluten, bijeli hljeb i tjestenina nisu dobri za tebe jer se pretvaraju u šećere. Zamjeni ih cjelovitim žitaricama.

6. “Loše masnoće”

Masna ulja za prženje hrane tvoj ten čine gorim, a stručnjaci kažu kako je margarin jedan od najvećih neprijatelja kože koja je sklona bubuljicama jer ga tijelo teže probavlja.

7. Hrana pečena u dubokom ulju

Hrana pečena u dubokom ulju nije dobra za tvoju figuru, a ni za tvoju kožu pa je ovakve obroke zaista najbolje izbjegavati.

8. Aditivi i prezervativi

Obojena hrana, umjetni šećeri…sve to utječe na izgled tvoje kože. Na neko vrijeme okreni se voću, povrću, cjelovitim žitaricama, ribi i crvenom mesu i brzo ćeš uočiti razlike u izgledu tvoje kože.

 

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close