Visoko

Ajla Čaušević ispunila dato obećanje

Kao što je i obećala naša mlada spisateljica i učenica trećeg razreda Gimnazije “Visoko” je sredstva od prodaje knjige sinoć donirala JU Centaru za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK. U sklopu mjeseca knjige pod nazivom “BookConnect” sinoć je u Muzeju Grada Zenica održana izložba umjetničkih fotografija djece sa posebnim potrebama. Ajla Čaušević je smatrala da je to idealno i mjesto i vrijeme za donaciju sredstava te je tako posjetila izložbu i ispunila dato obećanje. Novac je uručila direktorici JU Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK gospođi Meldini Ugarak. Ajlina gesta je popraćena velikim aplauzom brojnih posjetioca izložbe.

U sklopu ovog događaja muziku dobrodošlice su izveli učenici muzičke škole Zenica, Rijad i Sarah.

Prisutnima se obratila i Majda Turkić, predsjednica Udruženja Kreativci, Meldina Ugarak, direktorica JU Dnevni centar ZDK i Haris Haberić iz Saveza Sumero.

U skopu izložbe je bilo organizovano i prodajno-promotivno predstavljanje radova korisnika JU Dnevni centar i Saveza Sumero.

Ovim projektom se želi osnažiti sve osobe sa dodatnim potrebama koristeći knjigu i pisanu riječ kao sredstvo dosputno svima, a koja ojačava pojedinca i društvo dajući mu potrebe vještine i sposobnosti za inkluziju i ravnopravnost.

Ajla nam je izjavila da joj je bilo veliko zadovoljstvo prisustvovati ovom događaju i makar malo obradovati kako ona kaže najdivnije ljude.

visoko.co.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close