Aerius, najmanji dron na svijetu!

Američka kompanija Axis Drones uskoro počinje s prodajom bespilotne letjelice veličine tek 3x3x2 centimetra. Svakakvih smo se dronova već nagledali – od hobističkih s kamerama, pa transportnih, dostavnih, vojnih, ili pak onih koji zamjenjuju konobare. Naime, njujorška kompanija Axis Drones uspjela je osmisliti nešto što još nismo vidjeli. Njihov Aerius je najmanji dron na svijetu, ikada proizveden.

2a

Ova minijaturna plastična letjelica na daljinsko upravljanje ‘velika’ je tek 3x3x2 centimetra, a na život je došla putem odavno završene crowdfunding kampanje. Nakon 15 minuta provedenih na punjaču, ovaj će dron u zraku moći provesti 5 do 7 minuta. Aerius ima ugrađena i dva načina letenja, koji omogućavaju kontrolu uz veću ili manju osjetljivost, te ranije programirane ‘trikove’ koje može na zahtjev sam izvoditi u zraku.

Za noćno letenje i orijentaciju tu su i LED-ice, a letjelicu je moguće kupiti u jednoj od četiri boje – narančastoj, plavoj, crnoj ili zelenoj. Trenutno je Aerius moguće naručiti, za samo 35 američkih dolara (plus dostava) svako od nas sada će moći vježbati vještinu upravljanja malim kvadkopterima i ovakav maleni dron provozati po kući.

288mc1

Autor: Haris Aščalić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close