Adnan Memić – Gaple najbolji enduro vozač iz BiH

Extreme Enduro utrka u malom Ličkom mjestu Kunovac Kupirovački u Hrvatskoj održana je 21. i 22. septembra 2013. goodine. Riječ je o extreme enduro utrci koja je trajala oko 6 sati i imala 11 kontrolnih tačaka odnosno check pointa.

Na ovoj utrci, učestvovao je i naš sugrađanin Adnan Memić Gaple, koji se već dugi niz godina bavi ovom vrstom sporta i jako je uspješan u istom. U subotu 21.09. vozio se prolog odnosno trening na kojem se mjerilo vrijeme koje je i odredilo poredak startanja u nedjeljnoj utrci. U sklopu prologa ove Extreme Enduro utrke, Adnan Memić Gaple proglašen je za najboljeg vozača iz Bosne i Hercegovine i time dokazao da je jedan od najtalentovanijih i najboljih vozača iz Bosne i Hercegovine.

gaple_motor_kros_01Prolog se sastojao od umjetnih prepreka koje su bile prošlogodišnji brzinski test, te od jednog dijela staze koji je i bio dio utrke. Trajanje jednog kruga na prologu je bilo oko 30 minuta. Svi vozači su imali pravo na dva izlaza na i na oba su se mjerila vremena. Osim pehara, najboljima su bile uručene i korisne nagrade sponzora.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close