Adnan Ćatić poražen: Soliman novi svjetski prvak

Adnan Ćatić, bosanskohercegovački bokser koji se bori pod njemačkom zastavom kao Felix Sturm, nije uspio odbraniti titulu svjetskog prvaka po IBF verziji.

Njega je večeras u Krefeldu porazio Australijanac Sam Soliman i tako mu preoteo pojas.

Iako nije pokazao ništa spektakularno, tokom svih 12 rundi Soliman je bio aktivniji u ringu od našeg borca, što su sudije prepoznale i jednoglasno ga proglasile za pobjednika. S druge strane, Ćatić je bio neprepoznatljiv, bezvoljan, pasivan…

Kao i uvijek kada se bori u Njemačkoj, Ćatić je imao veliku podršku publike koju čine građani porijeklom iz BiH. Sav prihod od borbe odlazi za pomoć građanima BiH koji su ugroženi katastrofalnim poplavama i klizištima.

Podsjetimo, dvojica boraca u ringu su se našli i 2013. kada je takođe pobijedio Soliman. Međutim, ta borba je poništena jer je Australac koristio nedozvoljena sredstva te je bio suspendovan.

Ćatić je potom govorio o novom meču, rekavši da je vrijeme da neko Australca pošalje u penziju.

“To neće biti samo odbrana naslova svjetskog prvaka, to će za mene također biti i iskupljenje. On i njegov tim su postupili neprofesionalno prije borbe. Kada smo primili vijest o pozitivnom testu… Dobro, što je dosta, dosta je, vrijeme je da ga neko pošalje u penziju”, rekao je Ćatić.

Nažalost, to se večeras nije desilo. Iz 46 profesionalnih borbi, Ćatić je slavio 39 puta, uz četiri poraza i dva neriješena meča.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close