Naučnici: Smrt je iluzija, a reinkarnacija i život poslije smrti doista postoje!

Robert Lanza, profesor na Medicinskom fakultetu u Sjevernoj Karolini tvrdi kako je prema teoriji biocentrizma smrt zapravo samo iluzija koju stvara naša svijest.

Teorija se bazira na shvaćanju da smrt nije konačna kao što to mi mislimo, a glavna premisa joj je da je život ishodište koje stvara svemira, a ne da svemir stvara život. Prema tome, naša svijest određuje oblik i veličinu svega u svemiru, a vrijeme i prostor se zapravo ne kreću ovom brzinom nego smo si mi to sami tako ‘posložili’ u glavi.

Kada osoba prihvati da su prostor i vrijeme samo konstrukti našeg mozga slijedi zaključak da ideja besmrtnosti postoji u svijetu u kojem nema granica u prostoru i vremenu. Dakle, fizička smrt nije konačna, bar što se tiče profesora Lanze i njegove teorije biocentrizma, piše BeforeIt'sNews, prenosi Dnevnik.hr.

Njegovu teoriju podupire i ona Iana Stevensona koji je na primjeru dječaka Sama dokazao da reinkarnacija postoji. Dječak je, naime, rođen godinu i pol nakon što mu je umro djed. Kada je imao 18 mjeseci, otac mu je mijenjao pelenu, u tom trenu dječak ga je pogledao i rekao ‘Kada sam bio u tvojim godinama ja sam mijenjao tvoje pelene’.

Stevenson ima oko 2500 slučajeva u kojim postoji dokazi da je dijete zapravo reinkarnacija nekog prošlog života. Dokaz za to leži u sjećanjima male djece.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close